Družina s tremi otroki, materjo, ki je zbolela za rakom in očetom, ki ga je zadel infarkt, živi v 300 let stari, razpadajoči, neprimerni hiši. Po zaslugi dobrih ljudi in velike dobrodelne akcije bodo kmalu zaživeli v neprimerno boljših pogojih. Naslednji cilj je, da se fantom pomaga pri razvoju njihovih talentov, kar jim bo dvignilo samopodobo.

Pred dnevi smo objavili pretresljivo zgodbo o družini, ki živi v nemogočih razmerah. Družina, ki šteje z rakom obolelo mater, očeta, ki ga je prejšni teden infarkt in tri šoloobvezne sinove, stare 14, 16, in 18 let, živi v človeka nevrednih razmerah in je odvisna od socialne pomoči. Oče je sicer zaposlen in prejema mizerno plačo, vendar ta ni dovolj za preživetje. Živijo skromno in so veseli vsake pomoči.

Zgodbo je na facebook omrežju objavila Katarina Goričan, naletela pa je na neverjeten odziv ljudi, ki so priskočili na pomoč. Akcija za boljše življenje je hitro stekla, pomoč se je začela zbrati iz vseh koncev, družini pa se tako že kmalu obetajo lepši časi.

Darovalci iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Češke …

“V samo 4 dneh smo skupaj zbrali 11.500 € za družino bolnih staršev in treh sinov! Tako, da akcijo zbiranja za to družino zaključujemo. Hvala vsem srčnim darovalcem iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Češke in društvu Križemrok. Preberite kako se jim življenje bliskovito hitro prav korenito spreminja: Bila sem z njimi na ogledu novega stanovanja, plačali smo varščino in s 1.marcem jih že preselimo v nove, svetle prostore stanovanja čisto blizu prejšnjega doma. Te dni gremo z njimi v nabavo pohištva, hladilnika in jogijev. Poglejte slike prejšnjega stanovanja in sedaj novega. Bila sem na sestanku s CSD, zelo prijazni, obljubili prav vso možno pomoč, tudi subvencijo najemnine v tem novem stanovanju in razne izredne pomoči občine in CSD. Z enim od treh sinov sva včeraj bila v VBO zobozdr. ordinaciji, kjer mu bodo izdelali poseben neviden aparat za zobe z najsodobnejšo tehniko na svetu. Presrečen! Hvala VBO,” je dejala Katarina Goričan, ki je tudi objavila tragično zgodbo in organizirala pomoč za družino.

Ker sta starša hudo zbolela, mama za rakom in oče za srčnim infarktom bo družina v celoti tudi spremenila življenjski slog s prehrano vred, Center za krepitev zdravja lokalnega zdravstvenega doma jih bo na dom prihajal izobraževat za zdravo prehrano in ostalo, je še dejala Pokrivačeva.

Najvrednejše je pomagati sočloveku

“Zavzemam se tudi, da bi mami, ki nima več zob, do njenega roj. dne v avgustu omogočili lepši nasmeh in trem sinovom pomagali pri njihovih talentih, da jih bodo v polnosti lahko razvili, kar jim bo dvignilo samopodobo – dva nogometaša in en navdušen kuhar, ki ga zanima Mali šef Slovenije in podobne oddaje. Pozna kdo kakšega nogometnega skavta, ki išče talente? Ali kakšnega MasterChefa Slovenije? Da bi stopili v stik s temi tremi fanti. To bodo spomini za vse življenje… Ko se ozrem nazaj, sem ganjena nad vašim odzivom pomoči, kako veliko mogočnih in plemenitih akcij smo že skupaj izvedli, pomagali mnogim v samo par dneh iz bede in lahko smo veseli in ponosni vsi skupaj, z vami vsemi, ki pomagate z nakazili, preurejati domove, nuditi službe in uresničevati njihove sanje! Ali ni najvrednejše od vsega v življenju pomagati sočloveku, ga dvigniti in mu omogočiti boljše in lepše življenje? Ali ni to vrednejše od vseh materialnih in kariernih ciljev? Bogu vsa slava! Ker po vas in nas deluje. Vsak dober dar je od Njega! Hvala,” pa je zapisala na svojem facebook profilu.