Britanski premier v odhajanju Boris Johnson in njegova žena Carrie zaključujeta poročno potovanje v Sloveniji. Zakonca sta bivala v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, med drugim sta obiskala gore, jezera in Postojnsko jamo, kjer sta spoznala tudi človeško ribico. Johnson obisk Slovenije toplo priporoča, je poročal portal 24ur.

“Nisem vedel za njo, vendar je res vredna ogleda”

Zakonca Johnson sta v Slovenijo prispela v sredo, nocoj pa se vračata v London. Pred odhodom je britanski premier novinarjem dal kratko izjavo, v kateri se je slovenskim medijem zahvalil, da so spoštovali njuno zasebnost na potovanju. Obenem se je tudi zahvalil vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati lepote države.

Johnson je sicer v Veliki Britaniji deležen številnih kritik, ker se je odpravil na dopust v času, ko se gospodarska kriza na Otoku poglablja. Britanska centralna banka je prav v teh dneh opozorila na bližajočo se recesijo in zvišala obrestne mere.

Toplo priporočam obisk Slovenije,” je dejal Johnson, ki ga je med drugim navdušila Postojnska jama. “Nisem vedel za njo, vendar je res vredna ogleda,” je poudaril. Na koncu se je zahvalil še celi Sloveniji, kot je sam poudaril, “edini državi, ki ima dejansko ljubezen v imenu države“.

STA