Priprave na letošnje Kurentovanje so že v polnem teku, Ptuj bo tudi letos postal pustna prestolnica.

FOTO: AGENCIJA DAMN/Rajko Lukačič

Priprave so že v polnem teku, da Ptuj tudi letos postane pustna prestolnica, polna pustnih šem in kurentov, ki bo rajala in dihala s pustom in karnevalom. Osrednja prireditev festivala je KURENTOVANJE, tudi letos pa smo pripravili bogat spremljevalni zabavno-glasbeni program v Karnevalski dvorani QCenter.

FOTO: AGENCIJA DAMN/Rajko Lukačič

Ptuj vas nestrpno pričakuje! Doživite vročico karnevalske zabave in plesa ter se zavrtite – z masko ali brez – ob ritmih in zvokih domačih in tujih glasbenikov. Zabava bo trajala kar tri vikende, tukaj pa je nekaj glasbenih utrinkov, ob katerih bo vaš srčni utrip poskočil:

V četrtek, 7. februarja, se bo odvil PurpleFest, ki bo postregel z glasbenim spektaklom in najbolj vročimi imeni elektronske glasbene scene. Svetovno znani DJ Fedde Le Grand, ljubljenec publike, vas bo popeljal na 8-urno ekstazo in nepozabno doživetje, pridružili pa se mu bodo še Kosta Radman, Timo G in Sasha Mikac, ki nas bodo prav tako napolnili z elektronskimi vibracijami.

V petek, 15.  februarja, prihajajo na oder Bajaga i Instruktori, raper Nipke in skupina Infected z alternativnim rockom. Prepričani smo, da bodo rokerji ogreli jugonostalgike z uspešnicami Zažmuri, Ti se ljubišin Verujem ne verujem. V soboto, 16. februarja, pa bodo nastopili Severina in Ljubavnici. Je hrvaško zvezdnico s čutnimi ustnicami ter s pop-folk melosom sploh treba predstavljati?

Prav tako ni treba predstavljati Magnifica in Novih Fosilov, ki bodo nastopili v petek, 22. februarja. Slednji še vedno dvigajo na noge staro in mlado s hitoma Za dobra stara vremena in Milena, medtem ko Magnificov raskavi glas poboža na primer s Silvijo. V soboto, 23. februarja, bosta občinstvo zabavala Jelena Rozga in Domen Kumer. Prva je glasbena ikona Balkana, za narodno-zabavne ritme pa bo poskrbel Domen.

V petek, 1. marca, bodo samo za vas peli Plavi Orkestar, Nina Donelli in Rock Partyzani. Slednji združujejo rock s harmoniko, pop z balkanskim ritmom, za vse nostalgike pa bo poskrbel Plavi Orkestar s svojimi največjimi hiti. Naslednji dan, v soboto, 2. marca, bodo oder Karnevalske dvorane zavzeli Jole, Mambo Kings in skupina Smile. Jole je trenutno eden izmed najbolj vročih balkanskih izvajalcev, ki navdušuje z ritmi najnovejše uspešnice Maksimalno, ki gre hitro v uho. Tretji dan tega vikenda, v nedeljo, 3. marca, pa bo dvorano spravil na noge Ansambel Roka Žlindre.

Kaj pa male pustne šeme? Se bodo tudi one zabavale?

Seveda, v času festivala bo poskrbljeno tudi za otroke. Vljudno vabljeni vsi kavbojci, princeske, kraljične, vile, Elze in Ane, minjoni, astronavti, nezemljani, čarovnice in čarovniki, Miki miške, gasilci, policaji, pikapolonice, klovni, okostnjaki, gusarji, angelčki, Sneguljčice, metuljčki … 26. februarja na otroško pustno rajanje s Čuki in Ribičem Pepetom. Pustno žurko pa lahko 4. marca ponovite, saj se bo v Karnevalski dvorani odvilo še eno otroško pustno rajanje, tokrat z Damjano Golavšek. Otroški dogodki so za otroke brezplačni.

FOTO: AGENCIJA DAMN/Rajko Lukačič

Pohitite in si zagotovite vstopnice za dogodke v Karnevalski dvorani QCenter na Ptuju. Vstopnice lahko v predprodaji kupite na vseh Eventimovih prodajnih mestih in v LaPlacu na Rajšpovi ulici 26, Ptuj.

Spremljajte tudi aktualne informacije in objave o posameznih dogodkih v okviru Kurentovanja!