Vijol’čna kri za vse ljudi, enajstič! Ljudski vrt je ob začetku novega tedna prizorišče tradicionalne krvodajalske akcije, ki jo v skupnem sodelovanju organiziramo Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor, Območna enota Rdečega križa Maribor in NK Maribor.

Zaloge krvi bodo zadostovale za nekaj časa

Številke so znova visoke (akcija še traja do torkovega popoldneva, do 17. ure), tako da se zahvaljujemo vsem udeležencem, ki so znova pripomogli, da bodo zaloge krvi dopolnjene in bomo skupaj pomagali pomoči potrebnim.

Tokrat pa smo imeli med akcijo tudi prav poseben mejnik: Bojan Gamse daruje kri že od leta 1981, prav v Ljudskem vrtu pa je zaokrožil spoštljiv jubilej in postal dvestokratni krvodajalec. Ob tej priložnosti klubski poklon in unikatno darilo iz rok Marcosa Tavaresa, ki je nato tudi sam opravil plemenito dejanje.

Tavares doslej krvi ni mogel darovati, zmeraj je bil namreč v fazi treninga, ko darovanje ni dovoljeno, lani pa je ravno okreval po operaciji. Letos se je za to plemenito gesto odločil in požel precej navdušenja.