Rimac pod svoje okrilje vzel avtomobilskega velikana

Uredništvo , 06.07.21 ob 09:40

Še letos bo začelo poslovati novo podjetje Bugatti Rimac. V hrvaškem podjetju Rimac Automobili so dejali, da gre za zgodovinsko prelomnico.

Rimac pod svoje okrilje vzel avtomobilskega velikana

Hrvaško podjetje Rimac Automobili se je združilo z avtomobilskim proizvajalcem Bugattijem, tako bo nastalo novo podjetje Bugatti Rimac. Večinski lastnik podjetja bo Rimac, izvršni direktor novega podjetja bo Mate Rimac. Novo podjetje naj bi s poslovanjem začelo v zadnjem četrtletju tega leta, poroča STA.

Družba Rimac Automobili s sedežem v Sveti Nedelji nedaleč od Zagreba se bo preimenovala v skupino Rimac, sestavljena bo iz dveh družb – Bugatti Rimac in Rimac Technology. Skupina Rimac bo 55-odstotni lastnik novonastale družbe ter 100-odstotni lastnik družbe Rimac Technology. Slednja bo med drugim nadaljevala z razvojem baterij, motorjev in ostalih komponent.

Foto: Rimac Automobili, Facebook

Zgodovinska prelomnica

Prve neuradne govorice, da naj bi se Rimac z Volkswagnom dogovoril za prevzem znamke Bugatti, so se pojavile lani jeseni. Včeraj pa so v hrvaškem podjetju informacijo potrdili. Dodali so, da gre za zgodovinsko prelomnico.

Rimac Automobili in Bugatti bosta še naprej poslovala neodvisno. To pomeni, da bodo Bugattijeve avtomobile še naprej proizvajali v Molsheimu v Franciji.

Mate Rimac bo obdržal 37-odstotni delež v skupini, nemški proizvajalec avtomobilov Porsche bo imel 24 odstotkov lastništva, korejska skupina Hyundai Motor 12 odstotkov, ostali vlagatelji pa 27 odstotkov.

Blizu Zagreba nov poslovno-raziskovalni kompleks

Rimac je sicer aprila letos napovedal 200 milijonov evrov vredno investicijo v nov poslovno-raziskovalni kompleks v Sveti Nedelji. Kompleks naj bi odprli v letu 2023, sčasoma pa bosta v novem kompleksu sedeža tako Bugatti Rimca kot družbe Rimac Technology.

Rimac je ob včerajšnji objavi izjavil, da prevzem Bugattija povzdiguje celotni projekt na popolnoma novo raven. Meni, da se z Bugattijem odlično dopolnjujeta.

Zadovoljstva niso skrivali niti v Porscheju. “Na področju elektromobilnosti prepletamo močno Bugattijevo strokovnost in ogromno inovativno moč Rimca,” je povedal predsednik uprave Porscheja Oliver Blume

Foto: Rimac Automobili, Facebook

Projekt so sinoči predstavili v trdnjavi v Dubrovniku.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu