Pred mejo s Hrvaško štirikilometrski zastoji, čakalna doba tudi tri ure

Uredništvo , 03.07.21 ob 07:37

Dan je kot nalašč za odhod na morje. A preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah, da ne boste obtičali v zastojih.

Pred mejo s Hrvaško štirikilometrski zastoji, čakalna doba tudi tri ure

Danes, 3. julija 2021, na večini mejnih prehodov s Hrvaško že zgodaj zjutraj beležijo zastoje, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Daljše čakalne dobe so bile na mejnih prehodih s Hrvaško pri izstopu iz Slovenije, v vsej državi najdaljše prav na Gruškovju in Dobovcu. Proti slovenski obali zastojev trenutno ni.

O dvokilometrskem zastoju poročajo tudi z avstrijske avtoceste pred mejnim prehodom Šentilj.

Na Hrvaško po treh urah čakanja

Okoli sedme ure zjutraj je bila čakalna doba najdaljša na mednarodnem mejnem prehodu Dobovec. Osebna vozila so tam na izstop iz države čakala okoli tri ure.

Na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje je bilo za izstop iz države treba čakati okoli dve uri. Na podravski avtocesti v smeri Hrvaške, pred mejnim prehodom, se je nabrala štiri kilometre dolga kolona vozil.

Na mejnem prehodu Zgornji Leskovec je bilo za izstop iz Slovenije zjutraj treba čakati kakšno uro. Tam se je nabrala kolona vozila, dolga približno kak kilometer.

V Prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo: “Preverite stanje, preden se odpravite na pot proti meji.”

 

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu