Pred kratkim je Tesla na trg poslala svoj novi model električnega vozila “S Plaid”, ki je je po poročanju enega odvetnika v ZDA, med vožnjo zagorel. Voznik se je s silo komajda lahko rešil zgorelega vozila, ker je ob požaru električna ključavnica vrat zablokirala, je danes dejal odvetnik Mark Geragos.


Avto se je kmalu po tem, ko se je zapeljal v stanovanjsko območje v Pensilvaniji, spremenil v ognjeno kroglo. “To je bila grozljiva in grozljiva izkušnja,” je za ameriške medije dejal Geragos. Tesla primera še ne komentira.

Teslin šef Elon Musk je na svetovni premieri avtomobil predstavil z besedami, da je “hitrejši od katerega koli Porscheja in varnejši od katerega koli Volva”. 

Najnovejši luksuzni avtomobil ameriškega pionirja električnih avtomobilov je na trgu na volju šele od junija. Primer požara vozila še vedno preiskujejo. Odvetnik je ob tem na Teslo naslovil apel, da naj model umakne s trga, dokler ne bodo jasni vzroki požara.

Ameriška agencija za varnost prometa NHTSA je sporočila, da bo primer raziskala in, da bo ob kakršnih koli izsledkih, ki bi lahko vplivali na varnost udeležencev v prometu te informacije posredovala javnosti.