Ponoči se bo povsod zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutranje temperature bodo v Mariboru in okolici okoli 5 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, na severovzhodu bo več spremenljive oblačnosti popoldne, možne bodo tudi kratkotrajne plohe, navaja Agencija RS za okolje (ARSO).

Nekaj “mirnih” dni, nato nestabilno vreme s padavinami in oblačnostjo

V petek nas na Štajerskem čakajo podobne temperature, povečini bo sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V soboto bo delno jasno, napoved je nekoliko toplejša, v Mariboru in okolici bo do okoli 20 stopinj Celzija. Drugod se bo pooblačilo, v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Kot so napovedali na Neurje.si, bosta petek in sobota popolna dneva za trgatve. Nato nas ponovno čaka nekaj deževnih dni. “Kljub temu, da je še predvčeraj marsikateri model nakazoval padavine šele v pričetku ali v sredini drugega tedna, bo prvi val padavin naše kraje dosegel že v soboto ponoči (jugozahod, zahod). Padavine se bodo v nedeljo zjutraj in čez dan razširile nad večji del države.”

Trenutno smo pod vplivom severovzhodnih vetrov, od nedelje naprej pa bo prevladoval jugozahodni veter, ki poleg vlage prinaša tudi malenkost višje temperature. Jutra bodo za nekaj dni toplejša, vse do prihoda vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v sredini drugega tedna. Zaradi jugozahodnika (ki prinaša več energije) bo v začetku tedna možnost nastanka neviht, ki bodo bolj verjetne na zahodu, jugozahodu in jugu države. Največ padavin bomo spet deležni na zahodu države,” so še pojasnili na omenjenem vremenskem portalu.

Od nedelje do četrtka lahko potemtakem pričakujemo nestabilno vreme s padavinami in oblačnostjo.