Tudi letos bodo osrednja prizorišča Čarobnega Maribora zaživela v posebnem sijaju. Na Glavnem trgu bo potekala, zdaj že tradicionalna, božična tržnica z bogatim darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba vas bo vabila na Trg Leona Štuklja, ki bo v drugi polovici decembra gostil tudi koncerte, svoja vrata pa bo odprl tudi Festival Vilinsko mesto, ki bo gostil najmlajše obiskovalce. Obiskovalci mestnega jedra bodo lahko uživali v prazničnih utrinkih na postojankah Čarobne galerije, najmlajšim pa bo nasmeh na obrazu pričaral dedek Mraz.

Uradna otvoritev prazničnega dogajanja bo že 30.11., s prižigom prazničnih lučk.

33-metrsko panoramsko kolo

Eden izmed vrhuncev letošnjega praznovanja bo zagotovo tudi 33-metrsko panoramsko kolo. Letos ga bo prvič postavil slovenski ponudnik, Lunapark Muller. Direktor podjetja, Robert Žagar, je za Večer zagotovil, da tehničnih težav, ki so pestile lansko vzdušje, ne bo. Kljub velikim stroškom, povezanim s prevozom, postavitvijo, obratovanjem in servisom pa je obljubil, da bodo cene vozovnic primerljive tistim v Ljubljani. V BTC-ju je bila odrasla vozovnica sicer 8€ za 3 kroge na panoramskem kolesu, za Maribor pa uradnega cenika zaenkrat še ni. Letošnja svetleča atrakcija bo kar 10 metrov večja od lanske. Imela pa bo tudi več gondol (kar 24, v nasprotju z lanskimi 18), skupno bo torej dovolj prostora za 144 ljudi.

Maribor si želi to atrakcijo imeti, in poznamo ga že vrsto let, saj smo delali na Veseli jeseni. Všeč nam je pri vas, vzdušje je prijetno. Mariborčani so večji veseljaki kot Ljubljančani,” je za Večer pojasnil Žagar.

Tržnica s stojnicami

Poleg že omenjenih atrakcij bo mesto gostilo tudi Miklavževo in Božično tržnico s številnimi hišicami in stojnicami. Mestne nepremičnine pa so že objavile povabilo za ponudnike, je pa potrebno poudariti, da so se letos najemnine povečale. Trenutno je na voljo 10 hišic in 15 stojnic na Glavnem trgu in 2 hiški na Trgu svobode. Enomesečni najem majhne hiške bo za 1000€ dražji od lanskega (900€ lani, 1900€ letos), najem večje pa za kar 1310€ (1190€ lani, 2500€ letos). Seveda so vse cene brez DDV. Tudi na Trgu Leona Štuklja bo najemnina za 500€ višja. Za najemnino hišice s hrano in pijačo, bo poleg 7% deleža od prodaje, potrebno odšteti 6500€, za hišico samo s pijačo pa 5500€