Na Mariborskem Pohorju se bo 10. junija že deveto leto zapored odvijala prepoznavna tekaška preizkušnja BraveRun (Tek pogumnih). Udeleženci BraveRun-a bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Pripravljajo tudi nove ovire

Na letošnji prireditvi bosta start in cilj urejena v izteku Snežnega stadiona, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati 25 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 50 ovir in na kratki progi 20. Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let (vzpon na 1/3 smučarskega štadiona, splav na vodi, ribnik, 70-stopinjski klanec, kamionske gume, nošenje bremena, blato, 40-metrska drča …), nekaj bodo postavili takih, ki jih že nekaj let niso uporabili. Med njimi bo na primer potrebno preplezati avtomobil. Pripravljajo se nove , ki jih bo potrebno premagati malo drugače in še in še, so napovedali organizatorji.

Tekaška preizkušnja, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji, sodelavci in zabavati. Na njej lahko sodelujejo tako posamezniki kot manjše ali večje skupine.

BraveRun se bo drugo soboto v juniju začel ob 11. uri, že nekaj let pa se lahko prijavijo družine z manjšimi in večjimi otroki. Prijave bodo možne za vse še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče in zagotovitve nagrad, organizatorji priporočajo, da zainteresirani tekači prijavo opravijo že prej, kar je mogoče najhitreje storiti na uradni spletni strani organizatorja.

Na omenjeni strani so na razpolago vse osnovne informacije o poteku prireditve in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka in nagrade za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila prijavljenih oseb v skupini.

»Pričakujemo, da bo BraveRun letos privabil okrog 350 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost. Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju,« je povedal organizator Jože Perčič.