V okviru poletnih kulturnih prireditev, ki so jih v občini Lenart poimenovali Len-art, bo to nedeljo, 7. avgusta, ob 21.00 uri v mestnem parku dr. Jožeta Pučnika v središču Lenarta nastopil priljubljeni pevec, domačin Žan Serčič z bandom.

Na prizorišču koncerta je kot otrok igral košarko

Žan, ki ga je širna Slovenija spoznala pred enajstimi leti, ko se je pojavil v oddaji Slovenija ima talent, se v teh vročih poletnih dneh hladi v Novalji na Pagu, ob vikendih pa se zaradi nastopov vrača v Slovenijo. “Do konca septembra imam prav vse vikende zasedene z nastopi, v ostalih dneh pa ujamem kak sončni žarek in si privoščim skok v morje,” nam pove Žan, ki sicer že slabo leto živi v Ljubljani. Še vedno pa se z velikim veseljem vrača v rodni Lenart, kjer ga je mogoče videti vsaj enkrat mesečno. Ima pa pred nedeljskim nastopom v Lenartu tremo: “Pred domačim občinstvom ne moreš igrati. Vsi glasbeniki smo nastopači, glumci, vedno se vživimo v nek lik, ko pa to počneš pred nekaj sto ljudmi, ki te poznajo, pa ti lahko hitro postane nerodno.”

Osebni arhiv

Osebni arhiv

V nedeljo bo Žan v Lenartu, kjer že dve leti ni igral, predstavil zgodbo svojega 10-letnega glasbenega ustvarjanja. V tem času je izdal več singlov, pripravlja že tretji album, tako da zlahka zagotovi dvourni program avtorske glasbe. “Imam tudi novo ekipo, svoj band sem poimenoval Šakali. Tako kot so te živali divje, smo divji tudi mi. Občinstvu bomo z novo ekipo in novim konceptom zagotovo dali neko posebno izkušnjo. Sicer pa bo mogoče slišati moje največje hite, vsaj enkrat, morda pa bodo hoteli še kak bis.” Pri tem je zanimivo, da bo koncert potekal na prostem, na igrišču v lenarškem mestnem parku, kjer je Žan vso svoje otroštvo igral košarko.

Osebni arhiv

Vse se je zanj spremenilo po čutni baladi Zadnja noč

Prelomnico v Žanovem ustvarjanju predstavlja balada Zadnja noč, ki je že več mesecev najbolj vroča slovenska pesem na YouTubu, po izdaji te skladbe pa je Žana občinstvo želelo videti in slišati v živo.

V tem trenutku pripravlja novo skladbo za jesen, hkrati pa producira pet albumov za druge izvajalce. Ukvarja se le z glasbo, od katere tudi živi: “Zadnjih pet let delam samo muziko. Pred tem sem še poučeval v glasbeni šoli. Živim od nastopov, solo kariere in produkcije za druge izvajalce. Na leto napišem vsaj 30 do 40 pesmi in jih sproduciram tudi za druge glasbenike. Tako recimo sodelujem z Evo Boto,  Arijano Lucas, skupina Bum, …”

Vsestranski pevec, glasbenik, avtor in producent navdušuje z modernim pop zvokom. Po dveh svojih ploščah je koproduciral štiri pesmi na aktualnem albumu Jana Plestenjaka ‘V naju še verjamem’, v finale Eme je popeljal Anabel s pesmijo ‘Tendency’ in Stelo Sofio s skladbo ‘Tu in zdaj’, podpisuje aktualne skladbe De Liri (‘Visoko’), Eve Boto (‘Misliš na njo’) Brez kril (‘Bepop’), z Anabel sta posnela odličen duet ‘Rada’, z Dagijem, ki igra tudi v njegovem bendu, ‘Tebe ne dam’, z Emkejem ‘Nisva kul’, ne pozabimo na njegove hite ‘Čudeži’ in ‘Snežinki’, ‘Letim’ … in odlično sprejet avtorski album ‘Iz moje sobe’.

Na vprašanje, ali je zaseden (v zvezi) ali ne, nam Žan Serčič diplomatsko odgovori: “Emocionalno sem zaseden z glasbo in koncerti.” Ob koncu še enkrat ponovi, da se za nedeljo zelo veseli prihoda v svoj domači kraj in upa, da se vidimo v čim večjem številu.

Osebni arhiv