Razstavljena bodo likovna dela udeležencev z lanske kolonije in tistih, ki bodo sodelovali na letošnji jubilejni Duplek art 10.

V galeriji kavarne Betnava se bo v petek, 3. maja, ob 20. uri zvrstila zadnja v nizu likovnih razstav mariborskega slikarja Rajka Ferka iz sklopa D ART 2018, na kateri bodo razstavljena likovna dela udeležencev z lanske kolonije in bodo sodelovali tudi na letošnji  jubilejni Duplek art 10.

Avtorji prihajajo iz različnih držav

Kot je povedal Ferk, bodo na ogled slike več avtorjev iz različnih držav in je izjemna priložnost za vse ljubitelje slikarstva, ki se za prvomajske praznike ne bodo odpravili na izlete in zapustili štajerske prestolnice. Razstavljena bodo dela Luda Ševčika in Alena Pilnikova iz Slovaške, Mariane Georgieve, Krasimirja Georgieva in Diane Milakieva iz Bolgarije, predstavnika Italije bosta Silla Campanini in Giovanni Magri, Turčije Huseyin Oznuluer, nepalsko ekipo bodo zastopali Birman Shrestha, NB Gurung in Bhim Shrestha, Kubo Alberto Luis Capello Cleger, hrvaško Dražen Pavlovič in Radoslav Rajko Novosel, Avstrijo Jožica Zorko Hofmuller, iz Bosne in Hercegovine je Hazim Talić. »Na ogled bodo tudi dela slovenskih slikarjev in slikark, in sicer Snežane Sudarić Petrović, Kaje Lukač,  Zdravka Červa, Maksimiljana Sternad Milča, Mirana Kotnika, Mojce Lovrec, Janje Jozelj, Zdravka Kokanović Kokija, Srečka Mesarca, Igorja Sitarja, Maje Šivec  ter Irene in Rajka Ferka je dodal omenjeni mariborski slikar.

Za presenečenje še »delavska zabava«

Vodja galerije in organizator mednarodnih likovnih kolonij Rajko Ferk obiskovalcem pripravlja tudi posebno presenečenje. »Pripravil jim bom delavsko zabavo, na kateri bodo lahko med drugim okušali domače dobrote – cviček. Pripravil jim bom  t. i cviček party,«je sklenil Ferk.