Ta vikend nam očitno ni naklonjen, saj lahko tudi danes pričakujemo dež in nevihte. ARSO je za celotno Slovenijo za danes vklopil rumeno opozorilo za nevihte, na severovzhodu pa se lahko te pojavijo že dopoldan. To pomeni, da se lahko nevihte pojavijo že pred 12. uro, grozijo pa vse do polnoči.

Rumeno opozorilo za nevihte pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. ARSO opozarja, da bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu.

Naslednjih nekaj dni bo lepših

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, sredi dneva, popoldne in zvečer tudi nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

V torek in sredo bo povečini sončno, v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna ploha ali nevihta. Šibka burja na Primorskem bo v torek ponehala.