Lokalno

Za severovzhod ponovno izdano rumeno opozorilo za nevihte

Uredništvo , 15.06.23 ob 10:35

Za severovzhod, jugozahod in severozahod je ARSO izdal rumeno opozorilo za nevihte.

Za severovzhod ponovno izdano rumeno opozorilo za nevihte

Danes bo povečini sončno, popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Za severovzhod, jugozahod in severozahod je ARSO izdal rumeno opozorilo za nevihte. Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Hujših neviht ni za pričakovati

Na Meteoinfo Slovenija so v prognozi neviht zapisali, da bo smer pomikanja iz severa na jug, hitrost bo počasna. Popoldan bodo ponekod po Sloveniji nastale manjše krajevne plohe in posamezne nevihte. Nekaj neviht pričakujemo predvsem v severni ali zahodni Sloveniji, vendar večjih posebnosti ni pričakovati, navajajo na portalu.  Na območju Italijanske Furlanije lahko nastane kakšna močnejša nevihta z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra.

ARSO opozarja, da bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo. Sicer bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem okoli 27 °C.

Tudi v naslednjih dneh napovedane nevihte

Jutri bo sončno, popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

V soboto bo precej jasno, popoldne bodo v notranjosti še nastale posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo bo pretežno jasno in topleje. Možne so krajevne nevihte, napovedujejo na ARSO.

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26