Napovedi Arsa so se spet uresničile. Osrednji in južni del države so popoldne zajele močnejše nevihte. Te so se nato preselile v okolico Gornje Radgone. Za popoldne in zvečer je Agencija RS za okolje (Arso) za območje severovzhodne Slovenije razglasila oranžni alarm. V naslednjih urah tako ob počasnem premikanju nevihtnih oblakov pričakujejo močne nalive, možna je tudi toča.

Najmočnejši naliv so sicer danes izmerili na vremenski postaji Kubed na južnem Primorskem, kjer je v eni uri padlo kar 54 milimetrov padavin, poroča Arso.

Več dogodkov, povezanih z nevihto, so popoldne zabeležili v Cankovi, Gornji Radgoni in Beltincih, prav tako na Brezovici in v Polhovem Gradcu.

Zvečer bodo krajevne padavine počasi oslabele in ponehale, v severni in severovzhodni Sloveniji lahko sprva nastane še kakšna močnejša nevihta.

Ponoči se bo postopno razjasnilo.

V petek bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.