Lokalno

Za naše kraje ponovno prižgali alarm zaradi neviht

Uredništvo , 02.09.23 ob 14:23

Očitno še kar ni konec letošnjega nevihtnega dogajanja.

Za naše kraje ponovno prižgali alarm zaradi neviht

Preostanek današnjega dneva bo lep, sončen. Jutri pa so za velik del Slovenije, vključno s severovzhodno Slovenijo, ponovno napovedane posamezne krajevne nevihte. ARSO je vklopil rumeni alarm, ki pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Opozorilo velja za jutrišnji popoldan

Jutri bo povečini sončno z nekaj jutranje megle. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v severni in vzhodni Sloveniji se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zvečer burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18, najvišje dneve od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Foto: ARSO

Rumeno opozorilo je zaenkrat prižgano za večino Slovenije, razen za osrednjo Slovenijo. Velja za jutrišnji popoldan. ARSO ob tem opozarja, da bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.

V ponedeljek bo večinoma sončno in v notranjosti nekoliko hladneje. Vetrovno bo, pihal bo zmeren severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek bo pretežno jasno, še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.