Maja, ustanoviteljica podjetja Biomi d. o. o., je svojo kariero začela v javni upravi, vendar je hitro ugotovila, da to ni tisto, kar si res želi. Želela si je mirnejše okolje z manj stresa in se je zato odločila prevzeti celotno distribucijo za podjetje Holle, na slovenskem trgu. S trdim delom in predanostjo je podjetje uspešno razširila, z zadnjo potezo pa je omogočila dostop do res kakovostne otroške hrane tudi tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Izzivi malih podjetij

Kljub uspešni rasti podjetja se tudi Maja in Kaja (edini zaposleni v podjetju Biomi) soočata s številnimi izzivi. Med drugim se spopadata s konkurenco tujih spletnih trgovin. “Kot vemo, se je predvsem v  času korone zelo razširila spletna prodaja. Pojavila so se podjetja, ki sploh nimajo pri nas prijavljenega skladišča ali firme, imajo pa spletne strani prevedene v slovenščino, za naš trg. Te veliko korporacije potem preverijo moje cene in se temu seveda tudi prilagodijo, vendar svojo ceno naredijo par centov nižjo od moje. Potem pa take firme, ki sploh niso naše, poberejo slovenske stranske. Ljudje me ogromno krat tudi kličejo, ker mislijo, da so kupili od mene, ker sem jaz edini distributer za celi slovenski trg. So pa to dejansko firme, ki nimajo nobene povezave z nami,” nam je zaupala Maja.

Poudariti je treba tudi to, da je vsaka škatlica otroške hrane Holle, ki jo v Sloveniji vidimo, šla čez Majine ali Kajine roke. Vsaka škatlica ima svojo zgodbo, ki vključuje napor, predanost in odločnost, da se zagotovi najboljše za vsakega otroka. Razumljivo pa je, da potrošniki tega pogosto ne vidijo, ker pričakujejo, da za tem stoji ogromno podjetje. Temu pa seveda ni tako.

Brezplačni paketki

Kljub vsem tem izzivom pa se je podjetje Biomi letos osredotočilo tudi na dobrodelno plat podjetništva. Po poplavah v avgustu, je Holle daroval kar 4 palete otroške hrane s šibkejšim rokom uporabe. Maja pa se še vedno trudi, da bi se ta hrana pravilno in pravično razdelila med tiste, ki jo najbolj potrebujejo. Da bi ta proces olajšala, je dodatno omogočila, da lahko ljudje paketke naročijo kar preko spletne strani. “Odziv je sicer bil, ampak mi je kljub temu še nekaj stvari ostalo. Mislim, da ljudje enostavno ne verjamejo, da je možno v današnjih časih dobiti kaj zastonj. V nas je neko prepričanje, da je sigurno v ozadju kak drobni tisk, ki pa ga tukaj res ni,” je poudarila.

Kako do brezplačne otroške hrane?

Brezplačne paketke otroške hrane je mogoče dobiti tako, da obiščete spletno stran Biofamily24. Nato kliknete na zavihek Akcija, ki je označen z ikonico darila, in izberete možnost Paketi POMAGAM. Paket se nato brezplačno doda v vašo košarico, na blagajni pa preprosto vnesete podatke za dostavo. S tem enostavnim postopkom lahko omogočite, da otroci prejmejo nujno potrebno prehrano, brez kakršnih koli stroškov.

Kaj sploh je otroška hrana Holle?

Hrana, ki jo najdete v brezplačnih paketkih, je od prestižne blagovne znamke, ki ima celo Demeterjev certifikat. “Edina razlika med Holle in ostalimi proizvajalci je v vhodni surovini. Vhodna surovina je v tem primeru mleko. Na bazi kravjega mleka pomeni pri tej hrani, da je to mleko “srečnih” kravic. Krave živijo zunaj na pašnikih in niso zaprte samo za to, da dajejo mleko kot pri kakšnem drugem podjetju. Prav tako jih ne vzpodbujajo s hormonsko terapijo, kar je seveda boljše za človeško telo. Ko pogledamo sestavo, vitamine, minerale in podobno seveda ne vidimo razlik med tem ali kako multinacionalko, je pa seveda potem za tem certifikat, ki to razliko pokaže.

Podjetnica nam je posebej poudarila, da to, kar počne ni zasnovano na dobičku, ampak je narejeno iz srca. Za njo je zadovoljstvo že to, da ve, da gredo izdelki v prave roke – k tistim, ki jih res potrebujejo.