Takšno je stanje v volilnih štabih po Mariboru.

Kandidata, ki sta se uvrstila v drugi krog lokalnih volitev in sta dobila priložnosti, da se potegujeta za županski stolček, že nestrpno čakata na prve rezultate.

Javnomnenjske raziskave so tudi pred drugim krogom volitev najbolje kazale aktualnemu županu Saši Arsenoviču, ki se s podpisi podpore poteguje za drugi mandat. Nekdanjemu županu Francu Kanglerju (Lista Franca Kanglerja – NLS) pa številni priznavajo zanimivejšo kampanjo, saj je s humornimi nastopi na družbenih omrežjih spodbudil zanimanje tudi tistih, ki niso njegovi tradicionalni volivci.

Arsenovič: Počakati moramo, da bodo glasovi prešteti

Arsenovič je danes ponovil, da se s tokratnimi volitvami Mariborčani in Mariborčanke odločajo, ali želijo vstopiti v leto 2023 ali pa se vrniti v leto 2013. Za pretekla štiri leta meni, da so bila plodna, za naprej pa bo po njegovih beseda treba počakati rezultate. Volilna kampanja je bila po besedah 56-letnika naporna, predvsem ker se je vsebinsko premalo posvečala prihodnosti mesta. “Za menoj je 20 soočenj – 20-krat poslušanja zgodovine, ne pa prihodnosti, o kateri sanjam sam. Upam, da bomo dobili nov mandat in da gremo spet z mislimi, usmerjenimi v prihodnost naprej,” je dodal.

Kangler: Mi smo že zmagali

Kandidat NLS Franc Kangler je povedal, da mu vztrajnosti ne manjka. “Zadnje minute niso težke. Nikoli še nisem bil tako sproščen kot danes. Na nek način smo že zmagali,” je dodal. Izpostavil je še, da so si priborili 8 mestnih svetnikov in veliko svetnikov mestnih četrti in krajevnih skupnosti, kar je za njih kot lokalno stranko izjemno pomembno.