Vodstvo občine Ruše, ki si za občane želi rekreacije in zdravega načina preživljanja prostega časa, je prisluhnilo željam občank in občanov po ponovni vzpostavitvi delovanja fitnesa v Športnem parku Ruše.

Poleg tega, da je v občini Ruše veliko možnosti za rekreativce, bodo lahko v kratkem lahko po približno dveh letih in pol ponovno prišli na račun ljubitelji fitnesa. Tega so sicer v Športnem parku Ruše že imeli, a je prenehal delovati v začetku leta 2017.

Ureditev fitnes centra financira občina

Iz urada ruške županje Urške Repolusk, so sporočili, da občina želi svojim občanom nuditi različne možnosti vzdrževanja fizične kondicije in ohranjanja zdravja. »Predvidoma 1. septembra, ob 10. uri bodo v Športnem parku Ruše ponovno odprla vrata fitnes centra, ki je bil izjemno priljubljen,« so zapisali. Ureditev fitnes centra financira občina Ruše. »Predvideni stroški ureditve fitnesa znašajo 20.000 evrov, poskrbeli pa so, da se bo na obstoječih napravah opravil servis in obnova. Nekaj naprav pa bo tudi novih,« so dodali.

Omogočene bodo vse vrste vadbe

Pri načrtu ureditve prostora so posebno pozornost namenili postavitvi elementov v prostor, saj bodo elementi postavljeni tako, da bodo omogočene vse vrste vadbe. »Razširjena bo tudi ponudba z novimi napravami, ki bodo omogočale obiskovalcem izvedbo vaj za vse mišične skupine in principe treningov. Obnovljene obstoječe in nove naprave bodo omogočale kardio, atletske in bodybuilding treninge, crossfit in druge funkcionalne vadbe ter streching in rehabilitacijo,« so zapisali.

Prisluhnili željam občank in občanov

»Vodstvo občine Ruše, ki si za občane želi rekreacije in zdravega načina preživljanja prostega časa, je prisluhnilo željam občank in občanov po ponovni vzpostavitvi delovanja fitnesa v Športnem parku Ruše že v predvolilnem programu. Po slabem letu pričetka mandata je tako ena od točk predvolilnega programa izpolnjena,« so zaključili v uradu ruške županje.