Na družbenem omrežju Facebook je svojo življenjsko zgodbo delila v Mariboru rojena Mirjana Kolarič, ki išče svojo sestro dvojčico. Tako ona kot njena mama sta prepričani, da pri porodu ni umrla.

Slovenska apelira na ljudi iz Bosne in Hercegovine

Mirjana, ki se je rodila 31. maja 1976 v Maribor, je na podlagi svojega raziskovanja prišla do domneve, da je njena sestra še živa. V objavi je namreč pojasnila, da sta bili nedonošenčki in mami so zdravniki po porodu povedali, da ena hči ni preživela.

“Pacientka, ki je bila takrat v sobi skupaj z mamo, je slišala otroka jokati, a kljub želji mame in očeta, da bi videla njeno truplo, jima je niso pokazali. Tudi priložnosti, da bi jo pokopala, nista dobila,” je zapisala v objavi. Med raziskavanjem je ugotovila, da v centralnem registru ob njenem rojstvu ni vpisane sestre dvojčice. Očitno je tudi njena mama prepričana, da je njena druga hči živa, saj še vedno čuva zapestnico, ki jo prejmejo novorojenčki ob rojstvu.

Raziskovanje je Mirjano vodilo v Sarajevo. “Prosim vse svoje prijatelje tukaj, da delijo to objavo po vseh državah nekdanje Jugoslavije, najlepša hvala,” poziva.