V domu starostnikov v Lenartu trenutno okuženih 39 stanovalcev, ki so ločeni od ostalih. Nastanjeni so v Domu sv. Agate v Zamarkovi, kjer so tudi osebe, ki karantene in izolacije ne morejo preživljati doma.

V Domu sv. Lenarta, domu starostnikov v Lenartu v Slovenskih goricah, so v teh dneh potrdili več okužb svojih stanovalcev z novim koronavirusom. Po podatkih, ki nam jih je posredoval direktor doma Zlatko Gričnik, so se s prvo okužbo srečali 11. novembra, ko so skladno s sprejetimi protokoli aktivirali rdečo cono, ki jo imajo vzpostavljeno od aprila letos na njihovi novi lokaciji v Domu sv. Agate v Zamarkovi. Ta je od matičnega doma v središču Lenarta oddaljena slabe tri kilometre. Število okuženih se je od sredine prejšnjega tedna še povečalo, tako da imajo trenutno v rdeči coni 39 stanovalcev.

Nihče od okuženih nima resnejših zdravstvenih težav

“Nihče od 39-ih okuženih v tem trenutku nima resnejših zdravstvenih težav. Tisti, ki so v rdeči coni že od prejšnjega tedna, se bodo najverjetneje – če ne bo dodatnih zapletov – v začetku prihodnjega tedna vrnili v matični dom sv. Lenarta,” je pojasnil Zlatko Gričnik.

Situacijo zaenkrat v Domu sv. Lenarta, ki spada pod okrilje Nadškofijske karitas Maribor, še obvladujejo.

Nihče od 39-ih okuženih v tem trenutku nima resnejših zdravstvenih težav. Tisti, ki so v rdeči coni že od prejšnjega tedna, se bodo najverjetneje – če ne bo dodatnih zapletov – v začetku prihodnjega tedna vrnili v matični dom sv. Lenarta.

Zaradi izolacij in karanten je sicer v tem trenutku odsotnih 10 zaposlenih v domu.

V sv. Agati še vedno izvajajo tudi karantenske nastanitve

Še vedno pa se Dom sv. Agate po pogodbi z ministrstvom za zdravje uporablja za namestitev oseb, ki karantene in izolacije ne morejo preživljati doma. Po besedah Zlatka Gričnika se število nastanjenih ves čas spreminja. V prejšnjem mesecu jih je bilo skupaj 18, med njimi so bili tudi tujci, trenutno pa sta v Domu sv. Agate v izolaciji dve osebi.