Lokalno

V 58. letu starosti umrl urednik in novinar Večera

Uredništvo , 30.08.23 ob 22:09

Vojislav Bercko, rojen leta 1966, je izhajal iz novinarske družine.

V 58. letu starosti umrl urednik in novinar Večera

Pri 58. letih starosti je umrl Vojislav Bercko, dolgoletni urednik in novinar časnika Večer, so sporočili iz časopisne hiše Večer.

Bercko je svojo dolgo novinarsko kariero predano posvetil Večeru, so zapisali pri časniku. Opravljal je vloge novinarja, komentatorja ter urednika rubrik za črno kroniko in zunanjo politiko. V novici o nenadnem slovesu so ga označili za pravega “Večerovca”.

Zaznamoval ga je novinarski etos visokih standardov in integritete. Bil je izjemno razgledan, dostojanstven ter strokoven posameznik. Njegovo znanje o področjih, ki jih je pokrival, je bilo izjemno. Hkrati je bil nepopustljiv realist brez olepševanja,” so zapisali v prispevku.

Vojislav Bercko, rojen leta 1966, je izhajal iz novinarske družine, ki je bila prav tako globoko zasidrana v Večeru. Njegova mati je bila odgovorna urednica časnika, medtem ko je bil oče urednik.

Svoj pečat je najprej pustil v novinarski rubriki črne kronike. Veljaven je bil za človeka terena; informacije in zgodbe je pridobival iz prve roke. V ekipi Večera so poudarili njegovo sposobnost preverjanja virov in zanesljivost.

Kasneje je svojo pozornost v celoti usmeril v zunanjo politiko. Veliko časa je preživel na različnih koncih sveta, poročal je z nemirnega Balkana, s Bližnjega vzhoda, pa tudi kot priča arabske pomladi na Tahrirju.

V spominu ostaja kot mirna, premišljena in vedoželjna osebnost znotraj Večerove ekipe. V redakciji je bil glas razuma; ko so se svetovne ali domače krize razplamtele, je Bercko ostal miren in premišljen, skoraj flegmatičen. Njegova presoja je bila izjemna, njegove ocene pa so se izkazale za natančne,” so se ga spominjali.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51