Stanko Polanič, ugleden slovenski gradbenik in podjetnik, je po težki bolezni umrl. Bil je lastnik uspešnega gradbenega podjetja Pomgrad ter živilskega podjetja Panvita, ki sta pomembno prispevala k razvoju in gospodarski rasti Slovenije.

Stanko Polanič je bil izjemno spoštovan gradbenik, ki je v gradbeništvu ustvaril pomemben pečat. S svojim podjetjem Pomgrad je bil vpleten v številne pomembne projekte v Sloveniji, vključno z gradnjo visoko kakovostnih stanovanjskih kompleksov, infrastrukture, industrijskih objektov in drugih velikih gradbenih projektov. Polaničeva vizija in vodstvene sposobnosti so omogočile Pomgradu, da je postal eno vodilnih gradbenih podjetij v regiji.

Panvito dvignil med najbolj priznana živilska podjetja

Poleg gradbeništva je Stanko Polanič segel tudi v živilsko industrijo. Kot lastnik podjetja Panvita je prispeval k razvoju in uspehu podjetja na tem področju. Panvita je postala priznano živilsko podjetje v Sloveniji in regiji, specializirano za pridelavo in predelavo hrane. Polanič je v podjetje vnesel inovativne pristope ter zagotovil visoke standarde kakovosti in varnosti živil.

Stanko Polanič je bil znan tudi po svojem družbenem angažiranju. Vključeval se je v različne dobrodelne dejavnosti in podpiral lokalno skupnost. S svojimi prispevki je pomagal pri različnih projektih, ki so izboljševali kakovost življenja ljudi v regiji. Polanič je bil predan tudi skrbi za okolje in trajnostni razvoj, kar je odražal tako v svojih podjetjih kot tudi v osebnem življenju.