ARSO je za celotno Slovenijo za danes vklopil rumeno opozorilo za nevihte, grozijo vse do polnoči. Na severovzhodu lahko pričakujemo krajevne plohe in nevihte, močnejše nevihte pa niso pričakovane.

Tako se bodo premikale nevihte

Sodeč po Meteoinfo Slovenija, se nad našimi kraji še zadržuje nestabilen zrak, zato bodo popoldne v večjem delu Slovenije nastajale številne plohe in nevihte. Smer pomikanja bo iz severovzhoda do jugozahoda, hitrost bo počasna.

Ob slednjih nevihtah bodo lokalno prisotni nalivi. Možnost nastanka močnejših neviht bo danes zanemarljiva. ARSO je sicer izdal rumeno opozorilo, kar pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. ARSO opozarja, da bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu.

Nato nas končno čaka nekaj dni brez napovedanih neviht

Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Obeta se nam stabilnejšo vreme. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

V torek in sredo bo povečini sončno, v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna ploha ali nevihta. Šibka burja na Primorskem bo v torek ponehala.

V prvi polovici naslednjega tedna bo možnost nastanka ploh in neviht minimalna. Sonca ne bo manjkalo, a bodo temperature zaradi vpliva hladnih vzhodnih vetrov bolj spomladanske kot poletne.