V četrtek se bo v Mariboru na Studencih odprla nova restavracija največje verige hitre prehrane na svetu, McDonald's. To bo že peta lokacija v našem mestu. Zgrajena je po najnaprednejših standardih družbe Alpe-Panon, d.o.o. Poleg klasične ponudbe bosta v tej restavraciji na voljo tudi McCafé in McDrive, slednji bo drugi takšen v Sloveniji, ki bo ponujal najnovejše digitalne rešitve preko digitalnih zaslonov.

McDonald's se ponaša s prilagajanjem ponudbe lokalnim okusom, pri čemer bo nova restavracija v Mariboru zasedala 435 kvadratnih metrov, vključno s teraso opremljeno z igrali za otroke. Skupno bo na voljo 249 sedežev, tako v notranjosti kot na terasi. Poleg tega bo na voljo tudi dostava na dom.

Pri postrežbi bo pomogal robotek Bela

Obiskovalci bodo imeli na voljo štiri samostoječe dvostranske kioske s skupno osmimi zasloni za oddajo naročil in plačila. Poleg tega bodo naročila mogoča tudi pri blagajni, kar omogoča boljšo dostopnost za tiste, ki se ne počutijo udobno pri uporabi tehnologije. Za še hitrejšo postrežbo bodo uporabljene številne sodobne tehnološke rešitve, medtem ko bo robotek Bela popestril izkušnjo in pomagal pri strežbi.

Pri Alpe-Panon poudarjajo, da je takšen stil predstavljen le v peščici restavracij v Evropi (ena že obstaja v Ljubljani na Cankarjevi), kar naredi novo mariborsko restavracijo za ekskluzivno. S tem odprtjem se bo več kot 1300 zaposlenim pridružilo približno 60 novih sodelavcev.