Evropska poslanka se je danes ustavila na vljudnostnem obisku pri anovskem županu Silvu Slačku.

Občinsko upravo na Sveti Ani v Slovenskih goricah je danes obiskala evropska poslanka Ljudmila Novak. Kot nam je povedal župan Silvo Slaček, je šlo za vljudnostni obisk. “Evropska poslanka, ki je bila namenjena na Trate, se je pri nas ustavila na moje povabilo. Te kraje dobro pozna, saj nenazadnje prihaja iz sosednjega kraja – Zgornje Velke. Obiskala nas je tudi v času volilne kampanje in že takrat smo ji povedali, da je pri nas vedno dobrodošla.”

Srečanja sta se ob županu in evropski poslanski udeležila tudi anovski podžupan Martin Breznik in Karina Lorenčič, predsednica občinskega odbora NSi na Sveti Ani.  “Med drugim smo s poslanko govorili o digitalnem zelenem potrdilu, seznanili smo jo s tačas aktualnimi občinskimi projekti in investicijami in se dotaknili še kakšne druge neformalne teme,”  je še dejal Slaček.

Ljudmila Novak: V mladosti sem v ta kraj veliko zahajala na ples

Ljudmila Novak nam je povedala, da se vedno rada odzove takšnemu vabilu prijaznega župana, še posebej v njenih domačih krajih: “Na Sveto Ano imam lepe spomine, saj sem v mladosti v ta kraj veliko zahajala na ples. Sicer pa je Sveta Ana zelo podobna mojemu rojstnemu kraju, Zgornji Velki.”

Kraj je zelo lepo urejen. To da so iz večjih nastale manjše občine je zagotovo prednost.

Novaka je še dodala, da je napredek občine viden na vsakem koraku: “Kraj je zelo lepo urejen. To da so iz večjih nastale manjše občine je zagotovo prednost. Zdaj lahko namreč občani izvajajo tiste projekte, ki so si jih sami zastavili. Povedali so mi, da imajo tudi za v prihodnje velike načrte, kot je recimo dom za ostarele. Želim jim, da vse te načrte uresničijo, saj je tudi za podeželje pomembno, da imajo ljudje takšne ustanove čim bliže svojega doma. “