V Centru Mond Šentilj glede nadaljnjega poslovanja čakajo na odlok vlade. Glavnina njihovih gostov še vedno prihaja iz Avstrije.

Vlada je izdala odločbo, s katero je gospodarski družbi HIT hoteli, igralnice, turizem podaljšala koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo v igralnici Casino Mond v Šentilju.

Na vprašanje, kaj podaljšanje koncesije pomeni za igralnico, so v družbi Hit d.d. Nova Gorica odgovorili: »Podaljšanje koncesije za vsakega prireditelja posebnih iger na srečo, ki se izvajajo v igralnici oz. igralnem salonu, pomeni osnovno predpostavko za nadaljnje poslovanje. Posebne igre na srečo se smejo prirejati v igralnicah in igralnih salonih na podlagi veljavne koncesije.«

Koncesija za prirejanje posebnih iger na srečo je bila družbi HIT za igralnico Mond prvič dodeljena z odločbo vlade iz julija 2012 ter prvič podaljšana z odločbo oktobra 2015. Tokratno podaljšanje velja do 30. oktobra 2025.

Trenutno center Mond še obratuje za goste resorta

Trenutno Center Mond še obratuje, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil NIJZ-ja in le za goste resorta . Nadaljnje poslovanje igralnice in hotela pa je odvisno od odlokov vlade RS v zvezi s preprečevanjem okužb s SARS-CoV-2, ki jih je pričakovati v današnjem uradnem listu.

Odzivi gostov so bili pozitivni. Ponudili so jim tudi nov produkt – prenovljeno igralnico na prostem. Struktura gostov se bistveno ni spremenila, še vedno jih glavnina prihaja iz Avstrije, manj pa je bilo, predvsem v hotelskem delu, tako imenovanih gostov iz naslova tranzita.  

Center Mond velja za eno uspešnejših poslovnih enot družbe Hit. Po daljšem zaprtju spomladi letos so v centru Mond z upoštevanjem ukrepov in priporočil NIJZ v juniju vnovič zagnali poslovanje. Odzivi gostov so bili pozitivni. Ponudili so jim tudi nov produkt – prenovljeno igralnico na prostem. Struktura gostov se bistveno ni spremenila, še vedno jih glavnina prihaja iz Avstrije, manj pa je bilo, predvsem v hotelskem delu, tako imenovanih gostov iz naslova tranzita.

Nadaljnji razvoj in vlaganja v posamezne produkte bodo odvisna od finančne kondicije družbe Hit. Trenutno osrednji izziv predstavlja zagotavljanje vzdržnega poslovanja družbe v prihodnje, so sporočili.

Center Mond – pomembna HIT-ova vstopna točka za avstrijski trg

Center Mond Šentilj, ki od meseca julija 2012 posluje kot enota matične družbe Hit, se vse od pripojitve zelo uspešno odziva na dogajanje na trgu, hkrati pa se je na Štajerskem, tako v slovenskem kot avstrijskem prostoru, dodobra pozicioniral kot priljubljeno središče igralniško-zabaviščnega dogajanja. Poleg igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori, predstavlja za družbo Hit vstopno točko za avstrijski trg in je zato strateškega pomena.