Lokalno

S ponedeljkom bo začasno prenehala delovati Pohorska vzpenjača

Uredništvo , 27.07.23 ob 13:24

Zaradi postavitve vmesne postaje Pohorska vzpenjača ne bo delovala predvidoma do konca septembra.

S ponedeljkom bo začasno prenehala delovati Pohorska vzpenjača

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača bo v ponedeljek, 31. julija, začasno prenehala obratovati zaradi začetka postavljanja vmesne postaje. Iz tega razloga ne bo delovala predvidoma do konca septembra, bo pa med zaustavitvijo ob določenih dneh zagotovljen nadomestni prevoz, so sporočili iz podjetja Marprom iz skupine JHMB.

Za objekt vmesne postaje so bila nedavno že zaključena vsa gradbena dela, montaža postaje pa bo po ocenah izvajalca, podjetja Leitner, trajala okvirno 6 do 8 tednov. Ob sami postaji bo treba tudi postaviti dva dodatna stebra, še dva obstoječa stebra pa zamenjati. Pri tem bo izvajalec snel jeklenico krožne kabinske žičnice, ki jo bo po koncu del moral namestiti nazaj in utiriti, pred začetkom rednega obratovanja pa bodo potrebni še vsi pregledi in testiranja. ”Točen čas trajanja zaustavitve Pohorske vzpenjače bo odvisen od poteka del. Ob ponedeljkih, torkih in sredah, ko sedežnice ne bodo obratovale, bosta zaprta tudi Bike park Pohorje in blagajna,” so še opozorili.

Ob določenih dneh bo zagotovljen nadomestni prevoz

Med prekinitvijo delovanja Pohorske vzpenjače bodo sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme obratovale ob četrtkih, petkih, sobotah, nedeljah in praznikih. Prevoz z Radvanjem in s Poštelo bo na razpolago med 9. in 19. uro tako navzgor kot navzdol, ob potnikih pa bo mogoč še prevoz koles. Medtem bo sedežnica Sleme, ki bo delovala med 9. in 18. uro, potnike vozila samo navzgor (zaradi neprilagojenega vstopa na zgornji postaji), ob tem pa na njej ne bo moč prevažati koles.

”Vse personalizirane vozovnice za krožno kabinsko žičnico in Bike park Pohorje bodo veljale tudi za uporabo sedežnic,” so še sporočili iz podjetja Marprom. Imetnikom omenjenih vozovnic bo tudi podaljšalo njihovo veljavnost za čas, ko Pohorska vzpenjača ne bo v pogonu med montažo vmesne postaje.