Javni zavod CEZAM je za december pripravil spletne praznične dogodke – SVETLICE 2020: Praznični december na spletu, ki ga bodo občanke in občani lahko doživeli v varnem okolju svojega doma. Del sredstev bodo namenili tudi za pomoč najšibkejšim, in sicer v obliki prazničnega paketa v vrednosti okoli 50 evrov.

Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom se je tudi Občina Ruše, tako kot druge občine, prilagodila razmeram.Tradicionalnih prireditev kot so prižig Svetlic, decembrski program s prireditvami, ruško drsališče, ki jih v občini Ruše izvaja Javni zavod CEZAM, letos ne bo oziroma se bodo izvajali v prilagojeni obliki.

Javni zavod CEZAM je za december pripravil spletne praznične dogodke – SVETLICE 2020: Praznični december na spletu, ki ga bodo občanke in občani lahko doživeli v varnem okolju svojega doma.

Tradicionalnih prireditev kot so prižig Svetlic, decembrski program s prireditvami, ruško drsališče, ki jih v občini Ruše izvaja Javni zavod CEZAM, letos ne bo oziroma se bodo izvajali v prilagojeni obliki.

“V okviru spletnega dogajanja bo izvedena otroška glasbena predstava Pujsa Pepa piše Božičku v izvedbi Alenke Kolman, “online malo drugače” z Gašperjem Bergantom, Sašom Staretom in prijatelji, koncert v sklopu 18. Kantfesta – mednarodnega festivala avtorske glasbe, kjer se bodo predstavili mladi ustvarjalci ter čuten akustični koncert Ditke ob njeni 10. obletnici delovanja. Dogodke se bo lahko spremljalo na Facebook strani CEZAM ter CEZAM TV kanalu na YouTube. Za navedene decembrske on-line programe ter okrasitev bo porabljenih predvidoma 3000 evrov,” so za za naš medij sporočili iz urada županje Urške Repolusk. 

Sredstva za nakup sadik in paketi za najšibkejše občane

V okviru akcije »Zeleno drevo« je Javni zavod CEZAM najel zeleno drevo z namenom doprinosa ohranjanja zelenih gozdov, pod obronki katerih se nahaja tudi Športni park Ruše. Za vsako najeto Zeleno drevo, se namreč v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije donira denarna sredstva za nakup ene nove sadike zelenega drevesa.

Razmere v družbi so povečale socialno stisko posameznikov in družin. Vse več je posameznikov in družin, ki se za pomoč obrača na humanitarno organizacijo Rdeči križ Slovenije. Na slednje kaže tudi opazno povečanje števila prosilcev, ki prvič prejemajo pomoč.

“V Občini Ruše bomo skupaj z Javnim zavodom CEZAM zato del sredstev, namenjenih decembrskim prireditvam in dogodkom, namenili dobrodelnosti, v obliki darilnega prazničnega paketa za socialno šibke posameznike in družine, v višini cca. 50 evrov. Razdeljevanje darilnega prazničnega paketa bo organizirano v sodelovanju s humanitarno organizacijo Rdeči Križ Slovenije, enota Ruše,” so še sporočili iz urada županje.

Ob tem si želijo, da bodo tako vsaj malo polepšali praznike našim občankam in občanom.