V centru mesta Maribor je slabe štiri leta svojo zgodbo pisala mlada naveza brata in sestre, ki sta s skupnimi močmi razvajala brbončice obiskovalcev restavracije Bro'sis. A prišel je trenutek, ko sta Anja in Rok Zebec sporočilo žalostno novico. Podjetje, ki upravlja z restavracijo in proizvodi Jeej, se namreč poslavlja iz prostorov Tyrševe ulice, sedanje restavracije Bro'sis. 

»Prišlo je do nekih nesoglasij, do nestrinjanj, v novem letu so bile na vidiku določene spremembe, na katere nismo mogli pristati. Malo žalostna zgodba z naše strani, seveda nismo želeli, da bi se tako končalo. Seveda pa razumemo, časi in stvari se spreminjajo. Še vedno smo v dobrih odnosi z obstoječimi upravitelji oziroma lastniki, vendar žal nismo našli skupne besede glede nadaljevanja poti, tako je bilo boljše za obe strani, da se je končalo kot se je končalo. Ni pa nobenih zamer,« nam pojasni. Celotna ekipa, ki je delala v restavracija bo ostala skupaj, kar Roka res razveseljujejo, pridružili se bodo ekipi Jeej in »šli naprej«.

Bro'sis pa ostaja v obliki blagovne znamke, pod katero bodo nudili catering storitve in pa organizacijo dogodkov. »Tako da še nismo rekli zadnje,« pravi Rok.

Ni pa niti izključeno, da bi se restavracija v prihodnosti ponovno odprla na drugi lokaciji v Mariboru. »Želja je že bila, da bi nadaljevali zgodbo kot sedaj, torej kot restavracija. Vendar je bilo malo težje najti primeren prostor. Zato smo se odločili, da z restavracijo še malo počakamo in se osredotočimo na proizvodnjo izdelkov.« 

Vrata odprli marca leta 2020

Rok Zebec je bil vodja kuhinje Gostilne pri Treh Ribnikih, oba z Anjo sta se kmalu znašla v gostinstvu. Zgodba bratsko sestrske naveze sega v leto 2020, ko so v samem centru mesta odprla restavracijo, ki je gostom ponujala kulinariko, ki je postregla z znanimi imeni jedi naših babice pa vendar po okusu prestopala meje domačnosti in ponuja odkrivanje novih okusov.

V restavraciji so veliko pozornost posvečali tudi lokalnim proizvajalcem in dobaviteljem. Ob dobri hrani pa so postregli tudi izbran kozarec vina lokalnih vinarjev