Lokalno

Poplave niso prizanesle niti Pomurskemu sejmu, ne bodo pa vplivale na izvedbo Agre

Damjan Veršič, 07.08.23 ob 17:52

Sejemsko prizorišče je narasla podtalnica delno zalila z vodo. Oglasil se je predsednik uprave Pomurskega sejma.

Poplave niso prizanesle niti Pomurskemu sejmu, ne bodo pa vplivale na izvedbo Agre

Sejmišče Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, ki leži na eni najnižjih točk v mestu, je bilo pretekli konec tedna delno poplavljeno. Podtalnica je zalila vzhodni del sejmišča, kjer se nahajajo vrtovi, goveji hlev, skladišča, …, poplavljena je bila tudi maneža. Do tega trenutka se je voda v glavnem že umaknila, zaposleni pa odpravljajo posledice in sanirajo območje.

Voda se je že umaknila

V izjavi za javnost se je danes oglasil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in sporočil, da zadnje vremensko dogajanje ne vpliva na zadnje priprave pred 61.mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom in da Agra v Gornji Radgoni zagotovo bo. V nadaljevanju objavljamo celotno sporočilo:

Skupaj z vso Slovenijo in njenimi prijatelji smo se te dni tudi sodelavci Pomurskega sejma s strahom ozirali v kraje in pokrajine, ki so jih ujme najbolj prizadele. Zavedamo se škode, ki so jo utrpeli mnogi naši poslovni partnerji, razstavljavci in obiskovalci. Neizmerne količine vode, ki so jih prinesli oblaki in naraščajoče reke, so ob dveh tretjinah države poplavile tudi del pomurskega sejemskega prizorišča. Vse svoje sile usmerjamo na odpravo posledic in z gotovostjo lahko rečemo, da bo 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta še posebej v luči danih razmer ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva, ki jih kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo najbolj potrebujejo za odpravo posledic pričujočih ujm in za uspešen razvoj v prihodnosti. Posebna pozornost pa bo namenjena tudi strokovnemu dogajanju za ozaveščanje o posledicah podnebnih sprememb, njihovem preprečevanju in odpravljanju škode.

Razstavljavcev in obiskovalcem sejma AGRA želimo, naj se v jutrišnji dan zazremo skupaj in z optimizmom.

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma