Bivši mariborski župan in trenutni predsednik mariborskega mestnega odbora stranke SDS Franc Kangler je na družbenem omrežju Twitter objavil, da je policija pred dnevi poizvedovala glede njegovega oslička Bobija. “Policist iz Ljubljane je v Maribor prišel preverjat, kje je moj Bobi /…/ Sporočam vam, da je moj osel Bobi že približno štiri leta na kmetiji Španiger blizu Ljutomera in nikoli ni bil v hlevu policista,” je zapisal ob fotografijo.

Objava Kanglerja je bila odziv na Hojsovo objavo, v kateri je namignil, da se osliček nahaja pri enem izmed policistov. “Policist notranje zaščite na mariborski policiji, naj bi preverjal, kje se nahaja osel Bobi, nekoč v lasti Kanglerja .Zanima jih, kje je ta osel Bobi pristal, saj razpolagajo z informacijami, da bi naj bil pri nekem policistu v štali. Ne le ptičje hišice, tudi osli so lahko vir,” je zapisal nekdanji notranji minister.

Je osel bil darilo?

Na PU Ljubljana so za portal N1.si potrdili, da preverjajo, ali je policist pri opravljanju uradnih nalog prejel darilo. Policisti sodijo med javne uslužbence, kar pomeni, da da ne smejo sprejemati daril, povezanih z delom.

Kangler je medtem pojasnil, da osla nikakor ni podaril ali prodal, ampak posodil. “Ne morem verjeti. Policist iz Ljubljane je na mariborski upravi preverjal, ali ima policist mojega osla. Pa tudi če bi ga, kaj je s tem narobe, če bi policistu podaril osla. Ne vem, kaj policija tu preverja,” je pojasnil za portal N1.si.