Pesnica

Perniški gasilci ob obletnici pripravili gasilsko veselico, kmalu bodo odprli še muzej

Damjan Veršič, 05.09.23 ob 03:30

Prostovoljno gasilsko društvo Pernica letos praznuje 90 let delovanja.

Perniški gasilci ob obletnici pripravili gasilsko veselico, kmalu bodo odprli še muzej

Prostovoljno gasilsko društvo Pernica v občini Pesnica je preteklo soboto ob 90-letnici delovanja pripravilo veliko gasilsko veselico. Za odlično vzdušje na ploščadi med gasilskim in kulturnim domom so skrbeli Srčni muzikantje, ki so zbrano množico zabavali do zgodnjih jutranjih ur. Kot nam je povedal poveljnik PGD Pernica Rok Čep, so bili z obiskom zelo zadovoljni, zbralo se je med 400 in 500 ljudi. Za obiskovalce, največ je bilo domačinov, prišli pa so tudi od drugod, je bila na voljo hrana in pijača.

FOTO: PGD Pernica

Kot nam je povedal predsednik PGD Pernica Venčeslav Senekovič, bodo okroglo društveno obletnico uradno zaznamovali konec novembra s proslavo, ki jo bodo pripravili v kulturni dvorani. Društvo je bilo namreč ustanovljeno prve dni decembra leta 1933. V soboto pa so za krajane in obiskovalce pripravili družabni dogodek.

Še letos bodo odprli gasilski muzej

PGD Pernica sicer skupaj z mladino šteje več kot 70 članov, med njimi je več kot 30 operativcev. Več let so obnavljali in dograjevali gasilski dom, v katerem bodo predvidoma še letos odprli gasilski muzej.Med drugim hranimo vprežni gasilski voz, s katerim so nekoč s konjsko vprego prevažali motorno brizgalno do prvega avtomobila, prav tako motorno brizgalno iz leta 1938, ki je do leta 1970 služila za društvene namene. V muzeju pa bomo razstavili še druge gasilske stvari, ki jih več ne uporabljamo,” pravi Senekovič.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51