Župan občine Pesnica mag. Gregor Žmak si je pred dnevi s sodelavci iz občinske uprave ogledal delovišča v občini. V Pernici so v dvorani kulturnega doma uredili balkon z novimi sedeži in nabavili novo avdio-video tehniko za ozvočenje in razsvetljavo odra ter LCD projektor s platnom. Izvajajo tudi pleskanje vhodne avle in hodnika.

V Jakobskem Dolu celovito urejajo pokopališče. Trenutno urejajo potke med grobovi in opravljajo zaključna dela na pokopališču. V letošnjem letu bo modernizirana javna pot ob pokopališču s parkiriščem, mrliško vežico pa bodo zasteklili.

V Osnovni šoli Jakobski Dol so menjali talne obloge v jedilnici, knjižnici, zbornici, po hodnikih in stopniščih, zamenjali bodo še nihajna vrata. Ob tem bodo izvedli tudi ogrevanje v garderobi pri telovadnici.

V teh dneh izvajajo dela na rekonstrukciji lokalne ceste Pesnica-Gačnik (pod Hojnikovo vilo) in lokalne ceste Pesnica-Gačnik-Vosek v dolžini okoli 400 metrov. Širijo tudi lokalno cesto v gozdu pred Skupekom v dolžini okoli 470 metrov. Obnovljen je bil  dotrajan odsek lokalne ceste Ranca-Spodnje Dobrenje v gozdu pri Ranch Innu v dolžini okoli 300 metrov.

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

FOTO: FB Gregor Žmak

26. septembra bo uradna otvoritev Športnega parka Pesnica

Ob omenjenih aktualnih investicijah je sicer v pesniški občini v pripravi in izvajanju še nekaj drugih projektov. “Ta teden začnemo z deli na odseku ceste v Jarenini, od Dveri Pax-a proti Šentilju, prav tako bomo sprejeli odločitev o izbiri izvajalca za Štajersko hišo glasbe v Jarenini (muzej Alfija Nipiča). 26. septembra pa bo uradna otvoritev Športnega parka Pesnica z eno večjih pump-track stez v Sloveniji.  Ob tem pa imamo odprtih še več gradbišč v povezavi z asfaltiranjem posameznih odsekov cest na območju vseh štirih krajevnih skupnosti,” nam je pojasnil župan Žmak.

FOTO: FB Mitja Mulec