Pred večnamenskim centrom v Pesnici je v petek potekalo tradicionalno miklavževanje z miklavževim sejmom, ki sta ga organizirala Turistično društvo Pesnica in Vrtec Pesnica. Dogajanje se je začelo okoli 16.30 s stojnicami, na katerih so bili izdelki, ki so jih otroci iz vrtca izdelali sami in jih ponujali v zameno za prostovoljne prispevke. Ti bodo v celoti namenjeni za potrebe Vrtca Pesnica. “Zunaj so se zbirali prostovoljni prispevki, saj je bila igra brezplačna. V sodelovanju s Turističnim društvom Pesnica so jo omogočili donatorji. Posebej pa je potrebno poudariti, da je bilo na zunanjih stojnicah vse od vrtca, tam so se prispevki zbirali ločeno. Od prvega sodelovanja vrtca in turističnega društva mineva že 10 let, dogodek je dejansko že tradicionalen,” so nam zaupali organizatorji.

Mislimo, da nima smisla na pamet ugibati, koliko otrok je dejansko bilo. V glavnem, dvorana je bila polna, mogoče je ostal kak stol prost, kar pa mislimo, da je normalno za takšne stvari,” so povedali v turističnem društvu. Otroci so skupaj s starši uživali v predstavi Pravljica za škrate, ki jo je izvedlo Gledališče Ku-kuc. Še posebej so se razveselili Miklavža in malo manj parklja, ki sta jim delila bonbone in sadje. Skupaj so tudi zapeli.

Organizatorji so bili z izvedbo dogodka izredno zadovoljni.Z današnjo izvedbo smo zelo zadovoljni, čeprav so otroci malo prehitro zapustili dvorano. Ampak dobro, to je logično, ker so dobili, kar so pričakovali. Miklavž se je kljub temu poskušal potruditi, v načrtu je bilo namreč še igranje na kitaro. Je pa bilo čudovito tudi brez tega. Naš namen je bil predvsem, da lahko otroci malo sodelujejo in dejansko res imajo nekaj od tega. Priprave na vse skupaj so se začele že včeraj, danes pa je bila celotna ekipa tukaj že ob 16. uri.”

8. decembra bo slovesno v Jarenini

V okviru božičnega decembra se bo v pesniški občini v prihodnjih dneh zvrstilo še veliko prazničnih dogodkov in prireditev. Tako danes (v soboto) Osnovna šola Jarenina organizira darilni miklavžev bazar, v Pernici in Jakobu bodo postavili adventna venca. V torek, 5. decembra, pa bo v cerkvi sv. Marjete v Pernici tradicionalno miklavževanje.

Še posebej slovesno bo v petek, 8. decembra, v Jarenini. Tam bodo zaznamovali 200-letnico preoblikovanja Jareninske dekanije. Ob 18. uri bo najprej slovesna sveta maša v cerkvi sv. Marije Vnebovzete, sledil bo blagoslov adventnega venca. Uro kasneje pa bo v kapeli sv. Mihaela (v kostnici) otvoritev razstave fotografij glavnih oltarjev župnijskih cerkva Jareninske dekanije. Avtorica razstave je Anita Kirbiš. 

Božični december ponuja še druge praznične dogodke

Med večjimi dogodki omenimo še božični koncert Canticum Pernica, proslavo ob 240-letnici šolstva v Jakobskem Dolu, turnejo gledališča z Božičkom, božično-novoletni koncert KUD Marice Kerenčič Pesnica, obiske Božička, velik božični koncert Občine Pesnica, blagoslov konj na Štefanovo in večer božičnih pesmi v Jakobu.