Lokalno

Občina za nadzor hitrosti pri šolah znova najela radar

Uredništvo , 30.08.23 ob 10:02

S pričetkom novega šolskega leta se na ceste vračajo tudi otroci.

Občina za nadzor hitrosti pri šolah znova najela radar

V bližini mariborskih osnovnih šol bo tako 1., 5. in 7. septembra 2023 potekalo merjenje hitrosti. Nadzor bo izvajalo Medobčinsko redarstvo, merjenje bo potekalo z najetim radarjem in operaterjem, ki skrbi za tehnično podporo. Meritve hitrosti bodo potekale tudi med šolskim letom, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Prehitri vozniki bodo obravnavani s strani prekrškovnega organa po postopku, ki ga določa zakonodaja, prihodki od glob, vplačani s strani kršiteljev na podlagi izdanih plačilnih nalogov, pa so prihodki lokalne skupnosti.

Meritve hitrosti v imenu lokalnih skupnosti izvaja oz. podatke obdeluje Medobčinsko redarstvo, ki nima lastnega radarja, ampak je radar najet, so zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Maribor.

Najemodajalec samodejne merilne naprave je bil izbran z izvedenim javnim naročilom, plačilo za najem naprave in operaterja za tehnično podporo, bo izvedeno v višini ponujene cene.

Mestna občina Maribor si prizadeva z uvajanjem nadzora zagotoviti ustrezno prometno varnost na šolskih poteh, voznike pa opomniti, da upoštevajo omejitve skozi vse šolsko leto, so še sporočili iz mariborske občine.