Center za pomoč na domu Maribor se je zavezal, da bodo resnično delali v smeri izobraževanja, informiranja in pomoči tistim, ki jo potrebujejo. Za tovrstno pridobitev pa je bogatejši postal tudi Šentilj.

Na Centru za pomoč na domu Maribor v Trubarjevi ulici 27 so danes odprli demenci prijazno točko, ki sta jo uradno odprli tamkajšnja direktorica Barbara Žgajner in Štefanija Zlobec, predsednica Društva Spominčica.

Želijo, da nalepka dobi vsebino

Kot izredno pomembno pridobitev in tudi dogodek, odprtje ocenjuje Žgajnerjeva. »Želim, da nalepka, ki smo jo prilepili na vrata, ni samo nalepka, ampak tudi, da dobi vsebino. Pri našem delu se predvsem socialne oskrbovalke na terenu dnevno srečujejo s problemom demence. Njim manjka informacij, predvsem pa manjka informacij uporabnikom in njihovim svojcem. To je neka zaveza, da bomo resnično delali v smeri izobraževanja, informiranja in pomoči tistim, ki jo potrebujejo,« je razložila Žgajnerjeva in dodala, da bo točka odprta v času uradnih ur centra za pomoč na domu.

Število bolnikov z demenco narašča

Zlobčeva je dejala, da je število bolnikov z demenco v zadnjem času zelo veliko, četudi je demenca obstajala vselej. »Samo danes je tega občutno več, tudi na račun starajočega prebivalstva,« je In ob odprtju že 111. točke pojasnila Zlobčeva in dodala, da je točka v podporo ljudem, ne samo bolnikom, da prepoznajo demenco, ki jo je v začetku zelo težko. S tem so jim, poudarja, v veliko podporo in jim precej olajšamo njihovo življenje.

Za izboljšanje in kvaliteto življenja starostnikov

Otvoritve se je udeležil tudi Boris Železnik, v. d. direktorja občinske uprave Mestne občine Maribor, ki je ob tej priložnosti izrazil veselje in zadovoljstvo, da v omenjenem centru pristopajo z različnimi programi in projekti, ki so namenjeni izboljšanju in kvaliteti življenja starostnikov. »Občina kot ustanoviteljica se zaveda svoje odgovornosti, zato nudi vso podporo zdajšnjemu vodstvu centra,« je razložil Železnik.

Na voljo v občinskem medgeneracijskem centru

Za tovrstno pridobitev pa je bogatejši postal tudi Šentilj, saj je društvo Spominčica v občinskem medgeneracijskem centru prav tako odprlo demenci prijazno točko.