“Če res obstaja Bog, upam, da je ženska”, Emkej, ki v ponedeljek prihaja v Maribor, pravi v eni od svojih pesmi. Morda na poti iz Ljubljane sreča legendo slovenske popevke, Lada Leskovarja. Če ne na poti, pa vsekakor na cilju skupaj z Maribor24.si, kjer vaš spletni medij ob dnevu žena pripravlja presenečenje. Več izdamo jutri …

Preteklo leto je odvzelo mnogo stvari in doživetij, na marsikaterih področjih pa se je še posebej dotaknilo žensk. Te so se v situaciji dela od doma naenkrat znašle hkrati v vlogi ženske, matere in zaposlene, spet drugod so se s svojim požrtvovalnim delom v bolnišnicah in domovih za ostarele ves čas izpostavljale bolezni, ponekod po svetu pa je bila pandemija koronavirusa uporabljena kot izgovor za odrekanje številnih ženskih, že tako težko priborjenih pravic.

Letošnji 8. marec, dan žena je zato še toliko bolj pomemben, česar se zaveda tudi vaš spletni medij Maribor24.si, ki se bo ob prazniku s prisrčnim presenečenjem poklonil skupini žensk, ki se jih je epidemija koronavirusa v Sloveniji močno dotaknila.

Letošnji 8. marec, dan žena je zato še toliko bolj pomemben, česar se zaveda tudi vaš spletni medij Maribor24.si, ki se bo ob prazniku s prisrčnim presenečenjem poklonil skupini žensk, ki se jih je epidemija koronavirusa v Sloveniji močno dotaknila. Epidemija nam je mnogo odvzela, pa vendar nam ne more vzeti misli na sočloveka, pesmi in rož. In prav to bo naše vodilo ob jutrišnjem dnevu. Ostalo naj ostane presenečenje, ki ga razkrijemo že jutri. Drage dame, želimo vam prijeten večer in dobro jutro v vaš dan!

Naj 8. marec ne bodo le rože …

Dan žena vsekakor ni le podarjanje cvetja, bonbonier in bonov za masaže, ampak je predvsem dan spomina na dolgo pot, ki so jo v borbi za svoje pravice tlakovale naše prednice. Majhne pozornosti, ki jih ob 8. marcu podarimo ženskam okrog sebe, so tako zahvala za vse in opomin na to, da za številne ženske po svetu pravice kot so svoboda govora, pravica do vožnje avtomobila in udeležbe na volitvah niso samoumevne, naša prizadevanja za enakost med spoloma pa ne končana.

Navdih za letošnji 8. marec lahko pred tokratnim presenečenjem poiščete tudi v našem prispevku Slovenke in Mariborčanke, ki so krojile našo zgodovino

Vabimo vas, da si večer skrajšate tudi s prispevkom, ki smo ga vsem ženskam namenili ob lanskem prazniku, ko smo z željo po navdihu predstavili zgodbe številnih pomembnih Slovenk in Mariborčank. Naj vam vlijejo poguma tudi letos, čas do jutrišnjega presenečenja pa naj mine kar najhitreje!