Zvečer bo še deloma jasno. Ponoči se bodo padavine na zahodu nekoliko okrepile, pojavijo se lahko prve nevihte. Nekje po 23. uri lahko pride do neurij tudi v Mariboru in okolici. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (ARSO).

Nalivi do sobote zvečer bodo povzročali težave

Jutri nas čaka še zadnji “toplejši” dan, saj sledijo konkretne ohladitve. Za Maribor in okolico se bodo jutranje temperature gibale pri okoli 15. stopinj Celzija, dnevne bodo okoli 26 stopinj Celzija. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni bodo krajevni nalivi. Te so za Štajersko ponovno napovedane proti večeru. Še bo pihal jugozahodni veter.

V petek bo oblačno. Dež bo od severa postopno zajel vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte. Popoldne bo zapihal veter vzhodnih smeri. V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Čaka nas torej deževen vikend, ki ga bodo spremljala neurja. Nalivi bi se naj umirili do nedelje.

Do sobote zvečer bo v večjem delu Slovenije padlo od 30 do 70, ponekod tudi preko 200mm oz. 200 litrov na kvadratni meter, kar pomeni, da obstaja možnost za razlivanja nekaterih vodotokov. Gre količine, ki lahko kljub predhodnim sušnim razmeram povzročajo težave. Listje, ki odpada z dreves, lahko namreč zamaši odtoke, zato na dvoriščih preverite pretočnost odtočnih jaškov in kanalov, navaja 24ur.

Najmanj padavin se sicer pričakuje na severovzhodu.