Sinoči so Policisti Postaje prometne policije Celje na relaciji Šentjur – Grobelno obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga čaka globa v višini 1.200 evrov, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 evrov. Globa v višini 500 evrov čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja, omogočil uporabo vozila.

Glede na poslabšanje varnosti v cestnem prometu bodo policisti v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestno prometnih predpisov.

“Vse udeležence cestnega prometa pozivamo naj bodo v prometu strpni, odgovorni, naj upoštevajo cestno prometne predpise ter skrbijo tako za svojo varnost, kot tudi za varnost ostalih udeležencev cestnega prometa,” so še dodali.