Kreslin, Kovačič, Kanibali in mnogi drugi bodo poskrbeli za glasbene navdušence in vse, ki cenijo izvrstno avtorsko glasbo. Za slednjo ni potrebno daleč, priložnost za čarobne večere vas čaka že na festivalu v Rušah.

Vir: Facebook/Kantfest, Slavko Rajh

Festival kantavtorstva, ki sega v leto 2003, ko je kot KANTFEST International nastal v koprodukciji Cezama, centra za mlade Ruše in Kluba kulturnih ustvarjalcev KU-KU iz Maribora, je postopoma zrasel v vedno bolj mednarodno odmeven festival.

Da se sliši

Ideja je nastala v poletju 2000 in želja po skupnem festivalu kantavtorjev ter pesnikov je porodila današnjo formo dogajanja. Pod začetnim vodstvom Petra Andreja so se festivalu pridružili še Jani Kovačič, Adi Smolar, Drago Mlinarec, Bojan Sedmak, Rok Jurič, Ksenija Jus in drugi. »NA KANT ALI V KANTO?« je bil začetni slogan, odgovor pa se je glasil,: »NA KANTFEST!« kamor vabijo tudi letos.

Tudi tokrat z legendami

Tokratni festival se bo zgodil v tridnevni izvedbi, glavne zvezde večerov pa bodo 16.8. ob 21:30 Jani Kovačič s Kanibali, Vlado Kreslin in Mali bogovi v nedeljo, 18.8., ob 20:00 ter Združene države poezije 20.8. ob 22:00. Prizorišče bo zavzela tudi enajsterica, ki se bo borila za nagrade žirije, Vox populi nagrado občinstva ter nagrado Silence fiction za tuje kantavtorje.

Kdo bo v kantavtorskem enajstercu?

Andrej Vilčnik, Krasi Parvanov, Zajtrk, Primož Vidovič, Astor Lajka, Jernej Dirnbek in Davor Klarić, Pat Tern, Lilly Drumeva, Matej Krajnc, Sanja Cin in Robert Petan bo tako nastopili v petek, 16.8.2019 ob 21:30 v dvorani Doma kulture Ruše.

Priložnost za umetnike

Biti kantavtor v šumu estradne glasbe ni lahko, zato je festival take vrste nujna in odlična priložnost za avtorske ustvarjalce, še neizdane skladbe, nova in že uveljavljena kantavtorska imena. Festival vsako leto izda tudi CD, ki je nekakšen konglomerat nastopajočih, najzanimivejšim treh pa žirija uveljavljenih imen podeli bronaste, srebrne in zlate Kante festivala.

Še več o festivalu najdete tudi na njihovem Facebook profilu.