Dr. Andrej Fištravec predal novo terensko vozilo Jeep Javnemu zavodu za zaščito in požarno reševanje. Prav tako je odobril naslednika Slobodana Stojanovića.

Danes, 2. aprila, so pred Javnim zavodom za zaščito in požarno reševanje Maribor (JZZPR) javno predstavili in uradno predali namenu terensko vozilo Jeep, s katerim se je pripeljal in ga nato predal JZZPR-ju dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor. »Je nekdanji protokolarni avto županstva, ampak mislim, da bo tukaj prišel bolj prav.« je mariborski župan dejal ob predaji.

Vozilo se je prej uporabljajo za zasebne namene bivšega župana. V slabem letu dni so ga preuredili, pobarvali ter papirnato uredili. Testno vožnjo z vozilom so poklicni gasilci že opravili in so z njim, kot so dejali, zelo zadovoljni. Vozilo je namenjeno za hiter prevoz vodje intervencije na mesto intervencije. Med predajo »terenca« pa niso bili prisotni vsi gasilci, saj so morali na intervencijo v kletne prostore nakupovalnega središča City, kjer je zagorelo,.

Mesto novega poveljnika Civilne zaščite Maribor zasedel Andrej Verlič
Poveljnik Civilne zaščite Maribor Slobodan Stojanović odhaja v pokoj. S tem je pred nekaj dnevi seznanil tudi župana dr. Andreja Fištravca. Le ta ga je prosil, da sam predlaga osebo, ki bi po njegovem mnenju bila primerna za njegovega naslednika. Glede na sedanje izkušnje in dosedanja dela, je Slobodan Stojanović predlagal bivšega podžupana Andreja Verliča. 25. marca 2014 je tako mariborski župan razrešil Slobodana Stojanovića z mesta poveljnika mariborske Civilne zaščite in imenoval novega – mestnega svetnika Andreja Verliča. Nov poveljnik je včeraj, 1. aprila 2014 prejel vsa pooblastila za vodenje civilne zaščite.
Na župana pa sedaj letijo mnogi očitki, kako je lahko imenoval človeka, ki je v kazenski ovadbi. »Če bi se pri komerkoli v javni upravi izkazala kazenska krivda, potem je normalno, da tista oseba več ne more dalje zasedati tega položaja. Moralno oporečen postaneš v trenutku obsodbe. Sem proti temu, da se ljudi javno lična in izpostavlja moralni paniki.« je pojasnil mariborski župan. Poklicni gasilci so dejali: »Želimo si sogovornika, ki bo razumel naše delo in dobrega poznavalca komunalnega sistema v Mariboru.« Na sum korupcije pa odgovarjajo: »Mislim, da so  prevetrili kandidate in da so se na osnovi meril odločili tako kot so se.«