V Nani ponujajo zajtrke in brunche, raznolika kosila in večerje z lokalnimi sestavinami po navdihu chefa Sebastijana Blakaja. Pravi hit so tudi sladice in domače tortice. Dober glas je zdaj segel v deveto vas. Natančneje, v daljno Francijo. Nano so namreč uvrstili v letošnji francoski vodnik po restavracijah Gault&Millau.

Gault&Millau je francoski vodnik po restavracijah. Ime je dobil po dveh kritikih restavracij, to sta Henri Gault in Christian Millau. Prvi vodnik je izšel v 60. letih prejšnjega stoletja.

“Izredno ponosni smo, da je v letu 2021 naš bistro & kavarno po kvaliteti prepoznal tudi priznani francoski vodnik po restavracijah Gault&Millau. Hvala tudi vsem gostom, ki nam pomagajo kreirati nepozabno zgodbo,” so v Nani zapisali na spletnih družbenih omrežjih.

Foto: Nana, Facebook

Maribor na svetovnem zemljevidu kulinarike

Solastnica Nane Devana Blakaj je razložila, da za nagrado Pop prijava ni potrebna: “Iskreno ne vem povsem natanko, kakšen je postopek, kako točno smo si nagrado zaslužili. Gre pa za vodnik po popularnih lokacijah po vzoru francoskega vodnika Gault&Millau. Za vsakogar, ki se ukvarja z gostinstvom, kulinariko, vinom in nasploh z razvajanjem gostov, takšna nagrada pomeni dokaz, da hodi po pravi poti, hkrati pa je res velika odgovornost za v prihodnje – tako do gostov kot do sebe.”

Nana je zdaj tudi uradno ena od najbolj popularnih restavracij, bistrojev in lokacij za druženje.

Devana Blakaj je povedala, da je Nana zdaj vpisana na svetovni zemljevid kulinarike: “To je super, brez besed sva. Nikoli nisva računala na to ali se potegovala za kaj takega. Najina želja je, da bi lahko vsak užival ob dobri hrani, zato je najina zgodba tudi cenovno dostopna.”

Foto: Nana, Facebook

Devana Blakaj je poudarila, da je za uspeh zaslužna celotna ekipa: “Gre za zelo osebno zgodbo, lastnika sva osebno vpeta. Letos smo prevetrili ekipo, v času korone pa smo veliko delali na izobraževanju. Nana tako živi že šesto leto, ostajamo zvesti sebi in svojim gostom.”
Razkrila je, da njihovo vodilo ni denar, ampak sreča in nasmeh njihovih gostov: “In to ne glede na to, ali spijejo le skodelico kave, pojedo zajtrk ali pa naročijo poročni catering ali catering za Borštnikovo srečanje. Vse to je enako pomembno. To ljudje čutijo. Presrečna sva!”