Po burni razpravi so mestni svetniki uspeli uvrstiti 5. točko izredne seje na temo kršenja pravic zaposlenim. Zahtevali so vpogled v spise/zadeve, kjer je dokumentirano vse gradivo, ki se nanaša na očitke o domnevnih hujših kršitvah pravic zaposlenim na MOM s strani funkcionarjev, domnevno podžupana dr. Sama Petra Medveda in vodje kabineta župana Jelke Vrečko.

Tega mestna občina ni želela uvrstiti na dnevni red, kar je pojasnila s tem, da gradivo za sejo ni bilo priloženo, spisa pa ne morejo obravnavati, zaradi varstva osebnih podatkov in ker to ni pristojnost Mestnega sveta. ”Ker je bilo temu pojasnilu oporekano, je Mestna uprava pridobil tudi mnenje pristojnega ministrstva, ki se je prav tako izreklo, da je bilo pojasnilo Mestne uprave pravilno. Na podlagi tega je bilo zaključeno, da ta točka ne more biti predmet razprave,” obrazloži Rosana Klančnik iz službe za delovanje mestnega sveta. Lidija Divjak Mirnik je pri tem izrazila: ”Jaz se strinjam, da ne moremo razkrivati osebnih podatkov, se pa strinjam tudi s tem, da zaradi mene zapremo sejo za javnost, da vse tisto, kar so osebni podatki prečrtate in nam spis pokažete. Enostavno ne razumem, zakaj tako vztrajno skrivate za spis, ker s tem samo spodbujate, točno to, kaj očitno ne želite spodbujati.”

Pred uvrstitvijo so svetniki celo razmišljali o odhodu s seje v znak protesta, upravi so očitali celo željo prikrivanja in netransparentnost. ”Z delom na tak način se lahko bojimo za demokracijo v Mariboru,” je opozoril Stojan Auer iz Liste za pravičen razvoj Mestnih četrti in Krajevnih skupnosti.

Župan Saša Arsenovič je nato le podlegel pritiskom in točko uvrstil na dnevni red. ”Uvrščam 5. točko na dnevni red, ki prej ni bila uvrščena, tako imamo razširjen dnevni red izredne seje. Smo s tem zadostili vašim pričakovanjem in lahko nadaljujemo s sejo?”

Sejo so za to točko zaprli za javnost.