Maribor

ZPM Maribor čez poletje ponuja številne aktivnosti, zbrane v programu Počitnice s prijatelji

Uredništvo , 13.06.23 ob 12:39

V začetku počitnic bodo delavnice potekale v Mestnem parku, od 3. julija naprej pa bodo v prostorih ZPM na Razlagovi ulici v Mariboru.

ZPM Maribor čez poletje ponuja številne aktivnosti, zbrane v programu Počitnice s prijatelji

Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM) ponovno v poletnih mesecih organizira program Počitnice s prijatelji, ki ponuja veliko možnosti in priložnosti za ustvarjalno in doživetij polno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov. Program se uradno začne 26. junija in bo trajal vse do 31. avgusta.

Organizirajo tudi počitniško varstvo, v katerega se lahko vključijo otroci od zaključenega 1. do 5. razreda osnovne šole, ki imajo stalno bivališče na območju Mestne občine Maribor. Otroka je možno prijaviti samo za ves teden in za največ dva tedna, le v primeru prostih mest tudi več. Prispevek staršev za tedensko varstvo, ki vključuje program, malico in kosilo, je 80 evrov, prispevek za varstvo s sredinim izletom, kjer je dodatno vključen celodnevni sredin izlet, pa 105 evrov. Vključijo se lahko tudi otroci iz drugih občin, prispevek staršev pa je v tem primeru višji.

Brezplačne delavnice in izleti

V začetku počitnic bodo naravoslovne in senzorične delavnice potekale v Mestnem parku, v okviru Art kampa, od 3. julija naprej pa bodo v prostorih zveze na Razlagovi ulici v Mariboru, in sicer vsak delovni dan med 8.00 in 16.00. Na voljo bodo likovne delavnice, igralnica, družabni in bralni kotiček ter klubska soba.

Vsak dan se bodo odpravili tudi na tematske izlete, skupno jih bo 46. Ob ponedeljskih se boste družili z živalcami, ob torkih se preizkušali v različnih športnih disciplinah, srede soo povezali s tehniko in tehnologijo, ob četrtkih bodo raziskovali mestne znamenitosti, ob petkih pa se družili v naravi. Zanimiva in zabavna doživetja vas čakajo tudi na celodnevnih sredinih izletih – dogodivščina med krošnjami, jahanje konjev, obisk pri rudarju Prometeju, piknik za alpakami, sprehod v srednji vek, druženje v živalskih vrtovih, spust v Pekel in obisk znanstvene hiše. Doplačilo za posamezni izlet je 35 evrov.

Program in natančnejše informacije najdete na njihovi spletni strani.