Otvoritev prvega mariborskega pasjega parka – Pasjega parka Tabor, bo v soboto, 3. septembra, ob 10. uri. Na otvoritvi bosta obiskovalce nagovorila Saša Arsenovič, župan MO Maribor in Josip Rotar, mestni svetnik MO Maribor ter predsednik Liste kolesarjev in pešcev.

Nastaja že šest let

Ideja pasjega parka v Mariboru je bila zasejana že leta 2016. Konec minulega leta, ko bi moral biti park že zaključni fazi izgradnje, so na MOM pojasnili, da z načrti nekoliko zamujajo in zagotovili, da bodo z izgradnjo pričeli v začetku leta. Maja so z deli šele pričeli.

Pasji park se razprostira na 990 kvadratnih metrih, lokacijsko pa je umeščen na zemljišču med Vojašnico generala Maistra in površinami Športnih objektov Maribor v mestni četrti Tabor.

Pasji park se razprostira na 990 kvadratnih metrih, lokacijsko pa je umeščen na zemljišču med Vojašnico generala Maistra in površinami Športnih objektov Maribor v mestni četrti Tabor. Na januarski razpravi mestnega sveta so sicer še naleteli na nekaj ovir, park je bil namreč načrtovan na zemljišču, kjer je v uporabi javna pot, zato je bilo treba izvesti postopek izvzema iz javnega dobra, v poznih pomladnih mesecih pa so le zasadili prvo lopato in dela so se pričela.

Na otvoritvi tudi zbiranje pomoči za Zavetišče za živali Maribor

Na otvoritvi bosta obiskovalce nagovorila Saša Arsenovič in Josip Rotar. Po nagovorih bo sledila predstavitev društva REPS, kjer bosta sodelovala dva vodnika reševalnih psov in eden vodnik – inštruktor za psa vodiča za slepo osebo. Društvo združuje vodnike psov, ki jih izšola za iskanje pogrešanih oseb na težje dostopnih terenih (lavina, ruševina, težji tereni, voda).

Na lokaciji se bo od 9. do 13. ure zbirala tudi hrana in druga oblika pomoči za Zavetišče za živali Maribor.

Trenutno potrebujejo predvsem:

  • Dietno hrano za pse in mačke z okusom ribe, zajca ali konja, saj imajo veliko alergikov v zavetišču (briketi in hrana v konzervah).
  • Hrano za mačje mladiče.
  • Brisače in rjuhe ter koce (ne odeje s polnilom).
  • Igrače za vse živali in pesek za kužke.

Pasji park se nahaja med Kadetnico Maribor, Engelsova ulica 15, in ograjo športnega parka. Parkiranje je za čas otvoritve možno pri Kadetnici (za zaporo), so sporočili iz Mestne občine Maribor.