Podjetje Boscarol, ki je v lasti ajdovskega podjetnika Iva Boscarola, je novi lastnik nakupovalnega središča v Mariboru Mercator hipermarket Tabor II na naslovu Ulica Eve Lovše 1, poroča Siol. V prodajnem postopku banke Nova KBM d. d. je bilo izbrano za najuspešnejšega ponudnika ter s 7. junijem postalo novi lastnik enega izmed največjih nakupovalnih središč v državi. Sodelovanje z vsemi najemniki prostorov, med katerimi je tudi Mercator, bodo nadaljevali, so sporočili.

Urnik in način obratovanja ostajata nespremenjena

Iz podjetja Boscarol, v lasti Iva Boscarola in Anastasie Taje Boscarol, so sporočili, da so 7. junija letos postali novi lastniki nepremičnine nakupovalnega središča  v Mariboru. Nepremičnino je prodajala Nova KBM, družba Boscarol pa je bila v prodajnem postopku najuspešnejša.

V podjetju Boscarol napovedujejo, da bodo kot novi lastnik nadaljevali dolgoročno pogodbo najema celotnega centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator. Urnik in način obratovanja ostajata nespremenjena.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, v podjetju nadaljujejo investiranje v različne projekte in dejavnosti, med katerimi imajo pomembno vlogo tudi nepremičnine. Poleg Ljubljane je sedaj očitno začel investirati tudi v Maribor, v katerem naj bi prepoznali razvojni potencial. Zato so nedavno v središču mesta v City Centru kupili 1.100 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki jih sprva nameravajo oddajati v najem.

Nakupovalno središče Tabor II v Mariboru spada med tri največja nakupovalna središča v Sloveniji. Zgrajeno je bilo leta 2011 in se razprostira na 41.425 kvadratnih metrov velikem zemljišču. “Kompleks nudi tudi nove razvojne priložnosti, saj ima možnost nadgradnje in dozidave treh poslovnih stolpičev,” navajajo v podjetju.