V Mestni občini Maribor so se ta teden razveselili novice o pridobljenem gradbenem dovoljenju za izgradnjo nove zdravstvene postaje Tezno. Pričetek del je po besedah župana Saše Arsenoviča predviden v letu 2024.

Gradbeno dovoljenje je županu pred dnevi predal arhitekt Styria Arhitekture David Mišič. Nova zdravstvena postaja je skupni projekt Mestne občine Maribor, Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Lekarne Maribor, v sklopu katerega bosta na območju Urbanega centra Tezno zgrajeni tudi lekarna in podzemna garaža.

Arsenovič je z novico v četrtek seznanil mestni svet. “Z arhitekti in investitorji izvajamo optimizacijo projekta, da bi bila investicija čim cenejša,” je dejal.

Tako kot za zdravstveno postajo Magdalena, ki se že gradi, tudi za zdravstveno postajo Tezno pričakuje sofinanciranje s strani države. Mestna občina Maribor ima po njegovih besedah namreč na voljo še 5,3 milijone evrov za naložbe v primarno zdravstvo. “To priložnost bomo prav gotovo izkoristili,” je napovedal.

V zdravstveni postaji Tezno je predvidenih sedem ambulant družinske medicine, eno nadstropje pa bo v celoti namenjeno obravnavi otrok in mladostnikov. Tu bodo tudi ambulante medicine dela, prometa in športa, ginekologije in zobozdravstva z laboratorijem.

Ambulante družinske medicine zdravstvene postaje Tezno se trenutno nahajajo v dotrajanem objektu pri industrijski coni Tezno. Novogradnja se načrtuje pri Osnovni šoli Martina Konšaka na drugi strani mestne četrti. Predviden je dvonadstropni objekt ob Prekmurski ulici.