Maribor

Zdravnica na pomoč poslala reševalce, gasilce in policijo, Mariborčanka pa na plaži

Uredništvo , 31.08.23 ob 09:54

Zdravnico je zaskrbelo za zdravje pacientke, zato je nemudoma aktivirala pomoč.

Zdravnica na pomoč poslala reševalce, gasilce in policijo, Mariborčanka pa na plaži

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se je odsotnost zaradi bolniškega staleža leta 2022 povečala. A primer iz Maribor dokazuje, da nekateri neupravičeno izkoriščajo bolniški stalež.

Zaskrbljena zdravnica je aktivirala reševalce, gasilce in policijo

Po poročanju Večera je pacientka preko aplikacije Prizdravniku.si zaprosila za odprtje bolniške odsotnosti zaradi slabega počutja, bruhanja in driske. Naslednji dan, ko bi morala opraviti laboratorijske preiskave, je sporočila, da je hudo bolna in da ne more niti vstati iz postelje, nato pa se ni več odzivala na klice. Zaskrbljena zdravnica je aktivirala reševalce, gasilce in policijo na dveh naslovih, a pacientke ni bilo nikjer.

Na koncu se je izkazalo, da je pacientka lagala zdravnici, saj je dejansko uživala na morju s svojo materjo. Zdravnica se je spraševala, zakaj pacientka ni vsaj prekinila dogajanja, saj so jo prek SMS-ov obveščali o poteku situacije. Po nekaj dneh je pacientka znova stopila v stik z zdravnico, ji sporočila, da se počuti dobro, ter vprašala, kako lahko uredita bolniški stalež. Vendar ji zdravnica bolniškega staleža ni odobrila.