Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor je konec januarja potekalo šolsko izbirno tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje. Dijaki omenjene šole so sodelovali na tem tekmovanju že tretjič, vsako leto v večjem številu.

Dijakinja 1. letnika pometla s konkurenco

Mentorica Ksenija Suban Horvat je zapisala, da je v skupini 1. letnikov dijakinja 1. d Zhengmiao Pan dobesedno pometla s konkurenco, saj je z veliko prednostjo pred ostalimi zmagala in prejela bronasto Proteusovo priznanje ter se uvrstila na državno tekmovanje.
V tekmovalni skupini 2. letnikov so za presenečenje poskrbeli dijaki 2. g Sara Kokot, Niko Marin in Igor Matviienko. »Čeprav se izobražujejo v programu triletnega poklicnega izobraževanja, težavnost nalog pa je povzeta po gimnazijskem programu, so zbrali dovolj točk za bronasto Proteusovo priznanje, Sara se je uvrstila celo na državno tekmovanje,« je zapisala mentorica. Bronasto priznanje so prejele še Natalija Šef, Špela Bohnec, Binake Beriš in Julija Mohorko, Eva Konrad in Nika Marčič ter Ines Krleža.

Pesti bodo stiskali na prvi pomladni dan

»Na prvi pomladanski dan bomo stiskali pesti za Zhengmiao Pan, Saro Kokot in Evo Konrad, ki so se uvrstile na državno tekmovanje za srebrno in zlato Proteusovo priznanje. Srečno!,« je dodala Suban Horvatova.